gore

  • Baner Optina Alibunar

NAGRADA ZA NAJBOLJE

elicioU Novom Sadu je 02. i 03. oktobra 2018. godine održan XII Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama na kome je prvog dana foruma belgijska kompanija „Elicio“ dobila prestižnu nagradu za projekat godine u oblasti obnovljivih izvora energije.

Kompanija „Elicio“ nedavno je u Alibunaru otvorila vetropark „Alibunar“ koji se sastoji od 21 vetrenjače sa ukupnom snagom od 42 MW a ceo projekat vredan je 80 miliona evra. Vetropark „Alibunar“ je prvi vetropark koji ima priključak na prenosni sistem električne energije, kojim će se znatno smanjiti emisija CO2 za 88000 tona na godišnjem nivou, što opštinu Alibunar svrstava u vodeće opštine u Srbiji po pitanju zelene energije. Uz već ranije otvoren vetropark „Malibunar“, opština Alibunar postaje direktan učesnik u nacionalnoj strategiji povećanja udela obnovljivih energetskih izvora i može poslužiti kao pozitivan primer u održivom razvoju životne sredine. Vetrenjače će našem kraju doneti prepoznatljivost, kvalitetno snabdevanje električnom energijom i pozitivan uticaj na ukupan razvoj u našoj opštini.

Opština Alibunar se zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave i kompanije „Elicio“ pokazala kao dobar domaćin što može biti dobra poruka ostalim investitorima da ulažu u Alibunar. Nagrada koju je „Elicio“ dobio za projekat godine predstavlja dobru promociju ne samo ove kompanije, već i Alibunara.

Štampa El. pošta

Baner Pecat 211x81