gore

  • Baner Optina Alibunar

11. sednica Opštinskog veća

DSCN2699 1600x1200Opštinsko veće zasedalo je po hitnom postupku u sredu, 21. septembra kako bi pristupilo razmatranju, a potom i izglasavanju nekoliko važnih akata, među kojima ističemo najznačajnije.
Utvrđen je predlog Odluke o davanju saglasnosti na investiranje i izvođenje radova na nepokretnoj imovini u svojini opštine Alibunar investitoru kompleksa „Vetroelektrane Alibunar 1“ – „WindVision Windfarm A“ i investitoru kompleksa „Vetroelektrane Alibunar 2“ – „WindVision Windfarm V“ doo Alibunar. Opštinsko veće je ovaj predlog uputilo Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.
Posebno ističemo da je na ovoj sednici razmotren i izveštaj Radne grupe za skidanje useva na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini koje se koristi bez pravnog osnova na teritoriji opštine Alibunar. Opštinsko veće obavezalo je Komisiju za izradu Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini i Komisiju za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u skladu sa Programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini da hitno dostave izveštaj o svom radu u periodu od početka primene novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu do dana donošenja Zaključka, kao i o njihovoj koordinaciji sa drugim nadležnim organima u ovoj oblasti, a u cilju rešavanja problema korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez pravnog osnova.
Na samom kraju sednice, Opštinsko veće, kojim je predsedavao Predrag Belić, predsednik opštine, razmotrilo je pojedinačne zahteve naših građana.
 
DSCN2708 1600x1200
 

Štampa El. pošta

Baner Pecat 211x81