gore

  • Baner Optina Alibunar

KONCERT RUMUNSKE MUZIKE U ALIBUNARU

KoncerRumMuz2811 1U organizaciji Zajednice Rumuna, u saradnji sa Ministarstvom Rumunije za Rumune u dijaspori i Konzulatom Rumunije iz Vršca, povodom nacionalnog praznika Rumunije 01.decembra kojim se obeležava 100 godina od ujedinjenja Rumunije, u Centru za kulturu opštine Alibunar sinoć je održan koncert rumunske narodne muzike.

 

Na koncertu je nastupila Marijana Anghel, poznata estradna umetnica iz Rumunije, zajedno sa svojom ćerkom Adrijanom Anghel, izvodeći tradicionalne rumunske pesme. Koncertu su između ostalih, prisustvovali i predsednik 

KoncertRumMuz2811 2

opštine Alibunar Dušan Dakić, konzul Republike Rumunije u Vršcu Dan Konstantinesku, predsednik Zajednice Rumuna Danijel Magdu, potpredsednik Zajednice Rumuna i nosilac liste „Rumunska lista Dr Jon Omoran“ za Nacionalni savet Rumuna dr Jon Omoran, i direktorka Osnovne škole „Bratstvo i jedinstvo“ Alibunar Rodika Almažan. Rumunija obeležava 01. decembar kao svoj nacionalni praznik, u znak sećanja na 1918.godinu, kada su se ujedinile Transilvanija i Rumunska kneževina, a Besarabija i Bukovina se pripojile rumunskoj teritoriji.

KoncertRumMuz2811 4

Oznake: opština alibunar, koncert rumunske muzike, rumunska, muzika, koncert

Baner Pecat 211x81