gore

  • slika 3

IZVEŠTAJ SA 73. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

vece 73 2018 minSedamdeset treća sednica Opštinskog veća Opštine Alibunar održana je u utorak 30. oktobra 2018. godine, u zgradi Opštine Alibunar, Trg slobode 4 (mala sala). Sednicom je predsedavao predsednik Opštine Alibunar gospodin Dušan Dakić. Na ovoj sednici Opštinsko veće donelo je sledeće odluke:

 

 

1. Opštinsko veće opštine Alibunar utvrdilo je predlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Alibunar u 2018. godini. Sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Alibunar u 2018. godini, opredeljena su Odlukom o budžetu opštine Alibunar za 2018. godinu. Najmanji iznos koji se može odobriti po projektu iznosi 50.000 dinara, a najveći iznos sredstava koji se može odobriti po projektu je 3.000.000 dinara.

Pravo učešća na konkursu nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda niti lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu u ugovorom predviđenom roku i u propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta, kao ni lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila.

2. Opštinsko veće opštine Alibunar donelo je Rešenje o razrešenju i imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za davanje u zakup poslovnog prostora opštine Alibunar. Članovi Komisije imenovani su iz reda zaposlenih u opštinskoj upravi opštine Alibunar.

3. Opštinsko veće Opštine Alibunar donelo je Rešenje o obrazovanju Komisije za otuđenje nepokretnosti Opštine Alibunar neposrednom pogodbom.

Zadatak ove Komisije je da sprovede postupak otuđenja neposrednom pogodbom sledećeg neizgrađenog građevinskog zemljišta:

-Parcela broj 821/8 KO Banatski Karlovac, gradsko građevinsko zemljište, površine 2425 m2 u Banatskom Karlovcu, javna svojina Opštine Alibunar.

4. Opštinsko veće opštine Alibunar utvrdilo je zahtev preduzeća „TIM“ d.o.o. Banatski Karlovac za otuđenje parcele neposrednom pogodbom. Reč je o parceli 821/8 KO Banatski Karlovac, površine 2425 m2.

Opštinsko veće Opštine Alibunar razmotrilo je i usvojilo zahtev preduzeća „TIM“ d.o.o. Banatski Karlovac.

5. Opštinsko veće opštine Alibunar donelo je Rešenje o ustupanju prava na privremeno korišćenje pokretnih stvari u javnoj svojini opštine Alibunar Republici Srbiji MUP RS – Policijskoj stanici Alibunar.

6. Opštinsko veće opštine Alibunar razmatralo je i pojedinačne zahteve građana, organizacija i ustanova sa teritorije Alibunar. Između ostalih, Opštinsko veće razmatralo je i zahtev Saveza amaterskih pozorišta Rumuna AP Vojvodine,da im se obezbede prostorije za rad. Opštinsko veće dalo je načelnu saglasnost da nadležne opštinske službe pronađu adekvatno rešenje za ovaj zahtev. Inače, ovaj Savez je organizator manifestacije „Pozorišni dani Rumuna“ koja je jedna od najstarijih kulturnih manifestacija na teritoriji Vojvodine.

Baner Pecat 211x81