gore

  • Baner Optina Alibunar

11. sednica Opštinskog veća

DSCN2699 1600x1200Opštinsko veće zasedalo je po hitnom postupku u sredu, 21. septembra kako bi pristupilo razmatranju, a potom i izglasavanju nekoliko važnih akata, među kojima ističemo najznačajnije.
Utvrđen je predlog Odluke o davanju saglasnosti na investiranje i izvođenje radova na nepokretnoj imovini u svojini opštine Alibunar investitoru kompleksa „Vetroelektrane Alibunar 1“ – „WindVision Windfarm A“ i investitoru kompleksa „Vetroelektrane Alibunar 2“ – „WindVision Windfarm V“ doo Alibunar. Opštinsko veće je ovaj predlog uputilo Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.
Posebno ističemo da je na ovoj sednici razmotren i izveštaj Radne grupe za skidanje useva na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini koje se koristi bez pravnog osnova na teritoriji opštine Alibunar. Opštinsko veće obavezalo je Komisiju za izradu Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini i Komisiju za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u skladu sa Programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini da hitno dostave izveštaj o svom radu u periodu od početka primene novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu do dana donošenja Zaključka, kao i o njihovoj koordinaciji sa drugim nadležnim organima u ovoj oblasti, a u cilju rešavanja problema korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez pravnog osnova.
Na samom kraju sednice, Opštinsko veće, kojim je predsedavao Predrag Belić, predsednik opštine, razmotrilo je pojedinačne zahteve naših građana.
 
DSCN2708 1600x1200
 

Baner Pecat 211x81