gore

 • Baner Optina Alibunar
 • OPŠTINA ALIBUNAR DANAS POTPISALA 140 UGOVORA SA POLJOPRIVREDNICIMA
 • DRŽAVNA SEKRETARKA MINISTARSTVA ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJI POSETILA OPŠTINU ALIBUNAR
 • MLADI KARATISTA IZ VLADIMIROVCA DEO REPREZENTACIJE SRBIJE NA PRVENSTVU BALKANA
 • ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJEG IGRALIŠTA U ALIBUNARU
 • ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJEG IGRALIŠTA U ALIBUNARU
 • PRIZNANJE OPŠTINI ALIBUNAR NA SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU
 • DOM ZDRAVLJA ALIBUNAR BOGATIJI ZA JOŠ DVA NOVA VOZILA
 • ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJIH IGRALIŠTA U SELEUŠU I VLADIMIROVCU
 • VELIKI USPEH ZA OPŠTINU ALIBUNAR NA MEĐUNARODNIM IGRAMA MLADIH U SPLITU
 • OPŠTINA ALIBUNAR DANAS POTPISALA 140 UGOVORA SA POLJOPRIVREDNICIMA

  OPŠTINA ALIBUNAR DANAS POTPISALA 140 UGOVORA SA POLJOPRIVREDNICIMA

  U opštini Alibunar danas je potpisano 140 ugovora iz Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Alibunar za 2021. godinu na koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije dalo saglasnost. Ugovori koje su potpisali bili su na osnovu konkursa:

  Више..

 • DRŽAVNA SEKRETARKA MINISTARSTVA ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJI POSETILA OPŠTINU ALIBUNAR

  DRŽAVNA SEKRETARKA MINISTARSTVA ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJI POSETILA OPŠTINU ALIBUNAR

  Državna sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiji Milka Milovanović Minić, u cilju efikasnijeg promovisanja i sprovođenja mera Vlade Republike Srbije u borbi za opstanak porodice i natalitet, posetila je opštinu Alibunar. U razgovoru sa predsednicom opštine Alibunar Zoranom Bratić sagledano je demografsko stanje opštine Alibunar, kao i problemi. Državna sekretarka Milka Milovanović Minić istakla je da samo zajedničkim snagama države i lokalne samouprave možemo zajedno uspeti u poboljšanju demografske slike Srbije.

  Више..

 • MLADI KARATISTA IZ VLADIMIROVCA DEO REPREZENTACIJE SRBIJE NA PRVENSTVU BALKANA

  MLADI KARATISTA IZ VLADIMIROVCA DEO REPREZENTACIJE SRBIJE NA PRVENSTVU BALKANA

  Opština Alibunar finansiraće učešće mladog i talentovanog karatiste Milutina Cvetkovića iz karate kluba "Vladimirovac", koji je dobio poziv da predstavlja Srbiju na Balkanskom prvenstvu u Rijeci, Hrvatska od 24.11. do 28.11.

  Више..

 • ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJEG IGRALIŠTA U ALIBUNARU

  ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJEG IGRALIŠTA U ALIBUNARU

  Alibunar je treće mesto u našoj opštini koje je dobilo opremljeno dečije igralište. Sredstava za izgradnju obezbeđena su iz budžeta Opštine Alibunar i donacije kompanije "Elicio Wind". Misija naše opštine jeste bezbrižno i srećno detinjstvo naših najmlađih sugrađana, a na ovaj način pokazujemo sa koliko posvećenosti se lokalna samouprava zalaže da to i ostvari.

  Више..

 • ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJEG IGRALIŠTA U ALIBUNARU

  ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJEG IGRALIŠTA U ALIBUNARU

  Alibunar je treće mesto u našoj opštini koje je dobilo opremljeno dečije igralište. Sredstava za izgradnju obezbeđena su iz budžeta Opštine Alibunar i donacije kompanije "Elicio Wind". Misija naše opštine jeste bezbrižno i srećno detinjstvo naših najmlađih sugrađana, a na ovaj način pokazujemo sa koliko posvećenosti se lokalna samouprava zalaže da to i ostvari. Uz ovakve akcije zajedno sa mališanima raste i naša opština u jednu zdravu zajednicu koja je tu da pruži stabilne osnove za dalji razvoj. Rukovodstvo opštine će i u narednoj godini novim budžetom planirati izgradnju dečijih igrališta i u drugim naseljenih mestima kako bi se u svakom mestu poboljšali standardi i kvalitet života.

  Више..

 • PRIZNANJE OPŠTINI ALIBUNAR NA SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU

  PRIZNANJE OPŠTINI ALIBUNAR NA SAJMU POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU

  Na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu Opštini Alibunar je dodeljeno priznanje za predviđene podsticaje razvoju agrobiznisa na svojoj teritoriji u toku 2021. godine

  Више..

 • DOM ZDRAVLJA ALIBUNAR BOGATIJI ZA JOŠ DVA NOVA VOZILA

  DOM ZDRAVLJA ALIBUNAR BOGATIJI ZA JOŠ DVA NOVA VOZILA

  U ime Pokrajinske vlade, predsednik Vlade Igor Mirović uručio je zdravstvenim ustanovama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine ključeve za ukupno 32 nova sanitetska, dijalizna i putnička vozila za patronažu sa pratećom opremom.

  Више..

 • ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJIH IGRALIŠTA U SELEUŠU I VLADIMIROVCU

  ZAVRŠENA IZGRADNJA DEČIJIH IGRALIŠTA U SELEUŠU I VLADIMIROVCU

  Vladimirovac i Seleuš su prva dva naseljena mesta u opštini Alibunar koja su dobila opremljena dečija igrališta. Sredstva za njihovu izgradnju obezbeđena su iz budžeta opštine Alibunar i donacije kompanije “Windvision Windfarm A”, “Windvision Windfarm V” Beograd. Radost naših najmlađih i briga o njihovom bezbrižnom detinjstvu je nešto čemu opština Alibunar posvećuje izuzetnu pažnju. Vizija jeste da se izgradi jedna stabilna zajednica okrenuta posebno najmlađima, podsticanju njihove kreativnosti i zdravom odrastanju. Opština Alibunar će i u narednoj godini novim budžetom planirati izgradnju dečijih igrališta i u drugim naseljenim mestima, kako bi se stvorili bolji uslovi i poboljšao kvalitet života generacijama koje dolaze.

  Више..

 • VELIKI USPEH ZA OPŠTINU ALIBUNAR NA MEĐUNARODNIM IGRAMA MLADIH U SPLITU

  VELIKI USPEH ZA OPŠTINU ALIBUNAR NA MEĐUNARODNIM IGRAMA MLADIH U SPLITU

  Na međunarodnom finalu sportskih igara mladih koje su održane od 16. do 22. avgusta 2021. godine u Splitu, veliki uspeh na tom takmičenju osvojila je Teodora Miul iz Nikolinaca, koja je u finalu zauzela 2. mesto u stonom tenisu. Teodora je inače član stonoteniskog kluba „Rapid“ iz Nikolinaca. Po rečima trenera Milana Agadišana organizacija je bila vrhunska i u finalu je malo nedostajalo svežine i koncentracije za osvajanje zlatne medalje

  Више..

СРЕЋАН БОЖИЋ

СРЕЋАН БОЖИЋ

ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

ДОМ ЗДРАВЉА АЛИБУНАР БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ДВА НОВА ВОЗИЛА

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У СЕЛЕУШУ И ВЛАДИМИРОВЦУ

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У СЕЛЕУШУ И ВЛАДИМИРОВЦУ

ЛЕТЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА

ЛЕТЊА ШКОЛА ПЛИВАЊА

IZVEŠTAJ SA 52. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ALIBUNAR

alibunar grbSednica je održana 15. marta 2018. godine u zgradi opštine Alibunar, Trg slobode br.4 (mala sala), a sednicom je predsedavao predsednik opštine Predrag Belić.
 
1.  Doneta je Odluka o donošenju Pravilnika o načinu sufinansiranja projekata udruženja građana odnosno nevladinih organizacija sredstvima iz budžeta Opštine Alibunar
 
Ovim Pravilnkom određuju se bliži kriterijumi, uslovi, obim, način, postupak dodele sredstava za programe i projekte udruženja građana, odnosno nevladinih organizacija koji su od javnog interesa i koji se sufinansiraju iz budžeta Opštine Alibunar. Pravo učešća u raspodeli sredstava iz budžeta Opštine Alibunar imaju udruženja koja su registrovana na teritoriji opštine Alibunar, odnosno imaju sedište ili ogranak i deluju na području opštine Alibunar kao opštinske, međuopštinske ili republičke organizacije. Jedno udruženje može učestvovati samo sa jednim predlogom projektana jednom konkursu. Minimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je 30.000,00 dinara, a maksimalni iznos ne sme iznositi više od 300.000,00 dinara. 
 
2. Raspisan je Javni konkurs za sufinansiranja programa i projekata udruženja građana odnosno nevladinih organizacija sredstvima budžeta Opštine Alibunar za 2018. godinu
 
Ukupan iznos sredstava namenjenih finansiranju programa i projekata udruženja građana i nevladinih organizacija iz budžeta opštine Alibunar za 2018. godinu 1.900.000,00 dinara, i to:
    1) za kulturno-umetničko stvaralaštvo – 900.000,00 dinara,
    2) za socijalno-humantirne aktivnosti – 1.000.000,00 dinara
Svi projekti koje su podnosioci prijava na konkurs predali biće ocenjeni u skladu sa merilima i kriterijumima utvrđenih članom 11. Pravilnika o načinu sufinansiranja projekata udruženja građana odnosno nevladinih organizacija sredstvima budžeta Opštine Alibunar za 2018. godinu. Rok za podnošenje prijava na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u „Službenom listu opštine Alibunar“ . Program se mora realizovati na teritoriji opštine Alibunar i mora biti završen do isteka budžetske godine. Opštinsko veće je usvojilo Javni konkurs za sufinansiranja programa i projekata udruženja građana odnosno nevladinih organizacija sredstvima budžeta Opštine Alibunar za 2018. godinu.
 
3. Doneto je Rešenje o obrazovanju Komisije za ocenu projekata udruženja građana
   
Opštinsko veće usvojilo je Rešenje o obrazovanju komisije za ocenu projekata udruženja građana. Zadatak Komisije je da razmatra prijave na konkurse, ocenjuje projekte udruženja i sačinjava bodovnu rang listu prijavljenih projekata i predlaže Opštinskom veću opštine Alibunra donošenje odluke o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata.  
 
4.  Doneto je Rešenje o obrazovanju Radne grupe za koordinaciju izrade strategije ruralnog razvoja opštine Alibunar za period 2018-2021. godine
 
Zadatak Radne grupe je da priprema stučne podatke i informacije potrebne za izradu Strategije ruralnog razvoja opštine Alibunar za period 2018-2021. godine. Radna grupa predlaže mere i aktivnosti, daje sugestije, sarađuje i koordinira potrebnim aktivnostima neophodnim za izradu Strategije, pruža i svaku drugu stručnu pomoć nosiocima izrade Strategije.
 
5. Razmotren je Izveštaj o razmatranju podnetih zahteva za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata u oblasti sporta iz budžeta Opštine Alibunar za 2018. godinu i doneta su Rešenja o odobravanju sredstava iz budžeta Opštine Alibunar za finansiranje programa u oblasti sporta u 2018. godini
 
Opštinsko veće je donelo Zaključak o prihvatanju Izveštaja o razmatranju podnetih zahteva za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata u oblasti sporta iz budžeta opštine Alibunar. Stručna komisija je koristila sledeće kriterijume:
1) ispunjenost formalnih (administrativnih) uslova koje treba da ispuni predlog programa
2) ispunjenost uslova koji se tiču podnosioca, odnosno nosioca programa utvrđenih Zakonom i Pravilnikom 
3) usklađenost ciljeva programa sa potrebama i interesima građana u oblasti sporta iz člana 137. stav1 Zakona o sportu, ciljevima Nacionalne strategije razvoja sporta u Republici Srbiji i ciljevima Programa razvoja sporta u opštini Alibunar
4) kvalitet predloga programa
Odlukom  o budžetu opštine Alibunar za 2018. godinu planirana su sredstva za finansiranje i sufinasiranje programa ili projekata iz oblasti sporta u iznosu od 17.300.000,00 dinara. Nakon sprovedenog postupka vrednovanja kvaliteta predloga programa, u kome je utvrđeno da svi podnosioci zahteva ispunjavaju uslove utvrđene konkursom, Komisija je utvrdila preliminarne predloge za odobravanje programa. Sa podnosiocima projekta, tj. odobrenim korisnicima sredstava, Opština Alibunar će u svojstvu ovlašćenog lica zaključiti poseban ugovor.    
 
6. Doneto je Rešenje o utvrđivanju iznosa mesečnog anuiteta materijalne pomoći studentima sa teritorije opštine Alibunar za period januar-mart 2018. godine
 
Odlukom o materijalnoj pomoći studentima sa teritorije opštine Alibunar, bliže je utvrđeno pitanje pružanja materijalne pomoći studentima sa teritorije opštine Alibunar koji se školuju na visokoobrazovnim ustanovama.  Utvrđen je mesečni anuitet materijalne pomoći za period januar-mart 2018. godine u neto iznosu od 4.000,00 dinara mesečno za sva lica za koja je utrđeno da imaju pravo na ovaj vid pomoći. 
 
 

Štampa El. pošta

Baner Pecat 211x81