OPŠTINA ALIBUNAR POTPISALA UGOVORE O FINANSIRANJU SPORTSKIH KLUBOVA I UDRUŽENJA

DSCN8065 1600x1200Odlukom o  budžetu opštine Alibunar za 2018. godinu, planirana su i raspoređena sredstva u iznosu od 17.300.000,00 dinara, kao podrška projektima i programima iz oblasti sporta koji su od interesa za stanovnike opštine Alibunar. Odlukom je i ove godine omogućeno potpisivanje ugovora o finansiranju i sufinansiranju sportskih projekata sa predstavnicima 28 klubova i udruženja sa teritorije naše opštine.
 
 
Odluku o dodeli sredstava, na predlog Komisije za dodelu sredstava iz budžeta i nakon sprovedenog konkursa, donelo je Opštinsko veće, a  ugovore je potpisao predsednik opštine Alibunar, Predrag Belić.
 
DSCN4477 1600x1200
 
„Rukovodstvo opštine Alibunar nastavlja da pomaže klubove sa naše teritorije. Bavljenje sportom predstavlja zdrav vid života i ujedno je najbolji način da se deca sklone sa ulice.“  obratio se gospodin Belić i pozvao sve predstavnike sporta da se aktivnije uključe u rad i razvijanje sporta na teritoriji opštine Alibunar, uz osvrt na potrebu za većom pažnjom na ženski sport, mlađe kategorije, ali i veliki broj talenata koje je naša opština dala srpskom sportu. „Želim da vas zamolim da pravdate dodeljena sredstva u skladu sa zakonskom regulativom, jer nećemo dozvoliti da se ponove nepravilnosti iz prethodnog perioda. U poređenju sa drugim opštinama, sredstva koja su opredeljena od strane opštine su i više nego značajna i obaveza svih nas je da radimo na poboljšanju sportske infrastrukture i razvoju zdravih navika kod naše dece“.
Pojedinačni ugovori koji su dodeljeni omogućavaju sportskim organizacijama da raspolažu opredeljenim sredstvima sa ciljem realizacije programa rada u narednom periodu. Pored predstavnika sportskih klubova i udruženja, dodeli ugovora su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i sekretar Sportskog saveza opštine Alibunar. 
 
 

Štampa El. pošta

Baner Pecat 211x81