gore

  • Baner Optina Alibunar

Turističke manifestacije

Od manifestacija u opštini treba navesti ˝Prvomajski uranak˝ koji se održava prvog maja na izletištu ˝Devojački bunar˝ u trajanju od jednog dana. Ova turistička manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Alibunar. Najveći broj posetilaca je iz  opštine Alibunar ali i susednih gradskih centara Vršca i Pančeva.

Turistička manifestacija ˝Sabor pčelara˝ održava se takođe na izletištu ˝Devojački bunar˝, poslednjeg vikenda juna u trajanju od dva dana. U vreme cvetanja bagrema okuplja se veliki broj pčelara sa naše teritorije kao i iz drugih krajeva. Pčelari razmenjuju svoja iskustva, izlažu med i proizvode od meda. Ove godine održan je 42-gi  Sabor po redu.

Turistička manifestacija ˝Zlatna udica˝ je takmičenje sportskih ribolovaca. Održava se zadnjeg vikenda septembra na obali kanala D-T-D kod Janošika. Traje dva dana i takmičarskog  je karaktera. Prvog dana takmičenje na lokalnom a drugog dana na republičkom nivou. Ova manifestacija je pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Alibunar, Opština Alibunar i Plandište i Udruženja ribolovaca opštine Alibunar.

˝Konjički maraton izdržljivosti˝ je turistička manifestacija koja se održava prvog vikenda septembra na Devojačkom bunaru i traje jedan dan.

Manifestacija ˝Hajka na banatsku lisicu˝je novijeg datuma, ali je uprkos tome dostigla status ako ne tradicionalne, bar stalne. Održava se u drugoj polovini januara, a učesnici u hajci  dolaze iz čitave republike.  Od 2010. "Hajka" je zahvaljujući učesnicima iz Rumunije postala i međunarodna manifestacija.

Štampa El. pošta

Baner Pecat 211x81