gore

 • slika 3
 • PREDSEDNIK OPŠTINE U POSETI KASARNI U ZRENJANINU
 • SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA
 • DESET GODINA KUD-A IZ BANATSKOG KARLOVCA
 • OBELEŽENO STO GODINA OD PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU
 • DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU
 • PREDSEDNIK OPŠTINE U POSETI KASARNI U ZRENJANINU

  PREDSEDNIK OPŠTINE U POSETI KASARNI U ZRENJANINU

  Prilikom obeležavanja 17. novembra, Dana Komande za razvoj Banatske brigade, predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić posetio je vojnu kasarnu „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu.

  Више..

 • SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA

  SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA

  Danas je u opštini Alibunar obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa koji se obeležava 14. novembra svake godine, sa ciljem skretanja pažnje na ovu široko rasprostranjenu, neizlečivu bolest.

  Више..

 • DESET GODINA KUD-A IZ BANATSKOG KARLOVCA

  DESET GODINA KUD-A IZ BANATSKOG KARLOVCA

  U prostorijama Doma kulture u Banatskom Karlovcu, u organizaciji Centra za kulturu opštine Alibunar a pod pokroviteljstvom Opštine Alibunar, u nedelju 11. novembra 2018. godine folklorni ansambl Doma kulture iz Banatskog Karlovca održao je svoj godišnji koncert, ovaj put jubilarni, s obzirom da proslavlja deset godina rada u kontinuitetu.

  Више..

 • OBELEŽENO STO GODINA OD PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

  OBELEŽENO STO GODINA OD PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

  U nedelju 11. novembra 2018. godine u Opštini Alibunar obeležena je stogodišnjica primirja u Prvom svetskom ratu, kada je između sila Antante i Nemačke potpisan sporazum o primirju i time okončan Prvi svetski rat.

  Више..

 • DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

  DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

  U nedelju 11. novembra 2018. godine u Srbiji se kao državni praznik obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ovaj dan posvećen je sećanju na 11. novembar 1918

  Више..

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА

ДЕСЕТ ГОДИНА КУД-А ИЗ БАНАТСКОГ КАРЛОВЦА

ДЕСЕТ ГОДИНА КУД-А ИЗ БАНАТСКОГ КАРЛОВЦА

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА НОВОЈ ШКОЛИ

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА НОВОЈ ШКОЛИ

ДАНИ МИЛОША ЦРЊАНСКОГ У ИЛАНЏИ

ДАНИ МИЛОША ЦРЊАНСКОГ У ИЛАНЏИ

Predsednik opštine u poseti kasarni u Zrenjaninu

Zr16112018Prilikom obeležavanja 17. novembra, Dana Komande za razvoj Banatske brigade, predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić posetio je vojnu kasarnu „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu. Tim povodom upriličena je svečana akademija, kojom je uz prigodan program obeležen Dan Komande i najavljena sutrašnja stogodišnjica oslobođenja Zrenjanina od okupatora u Prvom svetskom ratu. Predsedniku naše opštine uručena je zahvalnica za pruženu podršku i saradnju Opštine Alibunar. Nakon svečane akademije, gostima je omogućeno da posete taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme. Dan komande za razvoj Banatske brigade obeležava se u znak sećanja na dan kada je Srpska vojska oslobodila Zrenjanin 1918. godine.

Štampa

DESET GODINA KUD-A IZ BANATSKOG KARLOVCA

10godKUDBk 1U prostorijama Doma kulture u Banatskom Karlovcu, u organizaciji Centra za kulturu opštine Alibunar a pod pokroviteljstvom Opštine Alibunar, u nedelju 11. novembra 2018. godine folklorni ansambl Doma kulture iz Banatskog Karlovca održao je svoj godišnji koncert, ovaj put jubilarni, s obzirom da proslavlja deset godina rada u kontinuitetu.
Ovo kulturno-umetničko društvo uspešno je već godinama, u svom desetogodišnjem radu osvojilo je mnoge nagrade, od kojih su posebno ponosni na prvo mesto na Republičkoj smotri folklornih ansambala sela Srbije 2014. godine, a 2017. godine na istoj smotri osvojili su takođe prestižno, drugo mesto. Ansambl nastupa na mnogim folklornim festivalima u Srbiji i inostranstvu, a poslednji u nizu bio je u Češkoj, u gradu Mikulov, na velikom međunarodnom festivalu folklora, kada je svojim nastupom oduševio sve prisutne, goste i organizatore, koji su zato ovaj ansambl pozvali unapredda dođu i sledeće godine, na isti festival.

Nastavi sa čitanjem

Štampa

OBELEŽENO STO GODINA OD PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

WWI100godina 2U nedelju 11. novembra 2018. godine u Opštini Alibunar obeležena je stogodišnjica primirja u Prvom svetskom ratu, kada je između sila Antante i Nemačke potpisan sporazum o primirju i time okončan Prvi svetski rat.

U Ilandži su se ispred spomenika posvećenom stradalim žrtvama u Prvom svetskom ratu okupili stanovnici Ilandže, predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić i predstavnici Mesne zajednice u Ilandži, na čelu sa Zlatomirom Grubanovim, da odaju poštu onima koji su izgubili živote u strašnom Velikom ratu.

Nastavi sa čitanjem

Štampa

DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

Dan primirja I srU nedelju 11. novembra 2018. godine u Srbiji se kao državni praznik obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Ovaj dan posvećen je sećanju na 11. novembar 1918. godine kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom, u specijalnom železničkom vagonu maršala Ferdinanda Foša u Kompijenu,čime je okončan Prvi svetski rat.

Motiv amblema ovog praznika je cvet Natalijinaramonda, poznat i pod nazivom Feniks, a iznad cveta nalazi se motiv trake Albanske spomenice. Natalijinaramonda je autentična biljka sa ovih prostora, koja nosi ime po kraljici Nataliji a za koju je karakteristično da čak i kada se osuši, nakon što se zalije, ona potpuno oživi. Simbolično, ova biljka predstavlja Srbiju nakon Prvog svetskog rata, koja se nakon velike tragedije i gubitaka, kao ptica Feniks diže iz pepela.

Ovaj dan se u Srbiji praznuje neradno, a s obzirom da je ove godine 11. novembar u nedelju, neradni dan se prebacuje za ponedeljak, koji će prema kalendaru praznovanja, biti neradan.

Štampa

NAJMLAĐA DELEGACIJA U POSETI PREDSEDNIKU OPŠTINE

20181109 104520U kabinetu predsednika opštine Alibunar danas nije bilo kao svih ostalih dana jer se kroz hodnike i kancelarije orila dečija graja i smeh. Neodoljiva delegacija predškolske ustanove „Poletarac“ starosti dve i tri godine, u pratnji vaspitačica, došla je da poseti predsednika opštine Alibunar.

Oni su u okviru redovne, svakodnevne šetnje juče posetili Opštinsku biblioteku, a današnji sunčan dan rešili su da iskoriste da saznaju šta radi i čime se bavi predsednik naše opštine.Predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić je mladu delegaciju ugostio kako dolikuje, poslužio ih je sokom i čokoladnim bananicama, a oni su mu zauzvrat, otpevali pesmicu.

Nastavi sa čitanjem

Štampa

Сервисне информације

 • Општина Алибунар неће радити за Ускршње празнике
  Обавештење

  Општина Алибунар неће радити за Ускршње празнике

  Обавештавамо грађане општине Алибунар да услед Ускршњих празника, Локална самоуправа неће радити у петак 06. априла и у понедељак 09. априла 2018. године. Први радни дан после празника је уторак 10. апрлил.
  06. и 09. април

flajer