gore

 • slika 3
 • APEL GRAĐANIMA U CILjU OČUVANjA KAPACITETA DOMA ZDRAVLjA
 • OPŠTINA ALIBUNAR ISKAZUJE ZAHVALNOST SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA I NEMEDICINSKOM OSOBLJU U KOVID AMBULANTI
 • ŠKOLSKI PRIBOR ZA DECU IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA
 • PREDSEDNICA OPŠTINE ALIBUNAR: ULAGANJE U OBRAZOVANJE DECE NAŠ JE PRIORITET
 • APEL GRAĐANIMA U CILjU OČUVANjA KAPACITETA DOMA ZDRAVLjA

  APEL GRAĐANIMA U CILjU OČUVANjA KAPACITETA DOMA ZDRAVLjA

  Zbog svakodnevnog povećanja broja obolelih na teritoriji opštine Alibunar i sve većeg pritiska na zdravstveni sistem, lokalna samouprava preduzima sve kako bi pomogla Domu zdravlja „Alibunar“ da pruža adekvatnu zdravstvenu zaštitu svim građanima opštine Alibunar. Trudimo se da poboljšamo uslove rada u ovoj ustanovi kroz finansiranje nabavke opreme, zarada određenog broja zaposlenih i na sve druge načine, rekla je predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić.
 • OPŠTINA ALIBUNAR ISKAZUJE ZAHVALNOST SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA I NEMEDICINSKOM OSOBLJU U KOVID AMBULANTI

  OPŠTINA ALIBUNAR ISKAZUJE ZAHVALNOST SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA I NEMEDICINSKOM OSOBLJU U KOVID AMBULANTI

  Opština Alibunar iskazuje zahvalnost svim zdravstvenim radnicima i saradnicima, kao i nemedicinskom osoblju koji rade u kovid ambulanti Doma zdravlja Alibunar i koji svakodnevno svojom posvećenošću i požrtvovanjem daju neizmeran doprinos zajedničkoj borbi protiv koronavirusa.
 • ŠKOLSKI PRIBOR ZA DECU IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

  ŠKOLSKI PRIBOR ZA DECU IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

  U Opštini Alibunar počela je podela školskog pribora za decu koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Pribor će dobiti oko 450 mališana iz Alibunara, a prvi paketi stigli su u osnovnu školu u Vladimirovcu.
 • PREDSEDNICA OPŠTINE ALIBUNAR: ULAGANJE U OBRAZOVANJE DECE NAŠ JE PRIORITET

  PREDSEDNICA OPŠTINE ALIBUNAR: ULAGANJE U OBRAZOVANJE DECE NAŠ JE PRIORITET

  Predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić, prvog dana škole zajedno sa svojim saradnicima posetila je školske ustanove na teritoriji opštine Alibunar. Predsednica je u razgovoru sa prosvetnim radnicima i roditeljima istakla da opština nastavlja sa ulaganjem u obnovu i izgradnju obrazovnih institucija, naglašavajući da je sada najvažnije da su stvoreni uslovi za bezbedan povratak dece u školske klupe.

  Више..

АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА КАПАЦИТЕТА ДОМА ЗДРАВЉА

АПЕЛ ГРАЂАНИМА У ЦИЉУ ОЧУВАЊА КАПАЦИТЕТА ДОМА ЗДРАВЉА

ОПШТИНА АЛИБУНАР ИСКАЗУЈЕ ЗАХВАЛНОСТ СВИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА И НЕМЕДИЦИНСКОМ ОСОБЉУ У КОВИД АМБУЛАНТИ

ОПШТИНА АЛИБУНАР ИСКАЗУЈЕ ЗАХВАЛНОСТ СВИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА И НЕМЕДИЦИНСКОМ ОСОБЉУ У КОВИД АМБУЛАНТИ

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР: УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ НАШ ЈЕ ПРИОРИТЕТ

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР: УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ НАШ ЈЕ ПРИОРИТЕТ

ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ДЕЦУ ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ДЕЦУ ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

EU ZA TEBE

Banner Obrazovanje je vazno 1

Poštovani/ne,

 

Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji u zemlji izazvanoj pandemijom COVID-19, baveštavamo Vas da je SUPER projekat uključen u aktivnosti nacionalne kampanje o podršci EU sektoru obrazovanja u Srbiji pod sloganom OBRAZOVANjE JE VAŽNO. Kampanju je pokrenula Delegacije Evropske unije u Srbiji. Web sajt kampanje je www.euzatebe.rs/obrazovanje

Predškolske ustanove iz vaših lokalnih samouprava već su počele da dostavljaju grupne dečije radove, crteže, video zapise i na taj način učestvuju u promociji predškolskog vaspitanja i obrazovanja, što je deo naših zajedničkih aktivnosti na promociji, u vašoj lokalnoj zajednici i šire.

 

S obzirom na epidemiološku situaciju u zemlji, na žalost, nije moguće održavanje događaja i poseta, te je čitava kampanja okrenuta ka online aktivnostima.

Cilj ove promotivne i medijske kampanje je da se javnost u Srbiji informiše o unapređenjima u sektoru obrazovanja koja su rezultat značajnih ulaganja EU u prethodnih 15 godina.

Kampanjom će biti istaknuta bespovratna finansijska podrška EU u prethodnim, sadašnjim i budućim aktivnostima usmerenim na modernizaciju obrazovnog sistema.

 

Aktivnosti u kampanji biće realizovane u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i ehnološkog razvoja [2], kao i sa drugim relevantnim institucijama i partnerima.

U prilogu vam dostavljamo web baner kampanje koga možete da postavite na web sajt vaše lokalne samouprave i time podržite promocijupredškolstva u vašoj sredini.

Nadamo se da ćemo se uskoro videti u boljim uslovima za sve nas.

 

Srdačan pozdrav,

SUPER tim

 

Support to Preschool Education System Reform
 Project funded by the European Union
 Dr Milutina Ivkovića St.4
11000 Belgrade, Serbia
 super@particip.com

 http://super.euzatebe.rs

Links:
------
[1] http://www.euzatebe.rs/obrazovanje

[2] http://www.mpn.gov.rs/

Štampa El. pošta

Rani javni uvid u Materijal za izradu Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine od 2021. do 2035. godine održaće se u trajanju od 15 dana, od 01.12.2020. do 15.12.2020. godine

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao nosilac izrade Regionalnog prostornog plana Autonomne pokrajine Vojvodine od 2021. do 2035. godine, organizuje rani javni uvid u cilju upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostora, očekivanim efektima planiranja, i dr.

Pozivaju se organi, organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata da daju mišljenje u pogledu uslova i neophodnog obima i stepena procene uticaja na životnu sredinu.

Pravna i fizička lica mogu dostaviti primedbe i sugestije u pisanoj formi na adresu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21 000 Novi Sad, u toku trajanja ranog javnog uvida, zaključno sa 15.12.2020. godine.

 

Više informacija možete pronaći putem sledećeg linka:

 

http://www.ekourbapv.vojvodina.gov.rs/%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d1%83%d0%b2%d0%b8%d0%b4-%d1%83-%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b0%d0%bb-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%83-%d1%80/

Štampa El. pošta

Mere za suzbijanje epidemije COVID-19 Vlade Republike Srbije koje se primenjuju u periodu od 24. novembra 2020. godine zaključno sa 03. decembrom 2020. godine

- Radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18,00 časova do 05,00 časova narednog dana;
- Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti;
- Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta;
- Zabrana svih javnih okupljanja sa prisustvom više od 5 osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzete su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta – minimum 4m² po osobi;
- Stroga kontrola obaveza nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila;
- Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.
U skladu sa merama Vlade Republike Srbije, a prema Instrukciji Privredne komore Srbije broj: 11.01.1/60 od 24. novembra 2020. godine, radno vreme sa potrošačima u maloprodjnim objektima može se vršiti po sledećem principu: ponedeljak - nedelja od 05,00 do 21,00 časova. Trgovac može samostalno odrediti radno vreme u navedenom vremenskom intervalu. Broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na četiri kvadratna metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača.

Štampa El. pošta

Ljubav prema ljudima u kockici čokolade

Tekst objavljen na sajtu Predsednika Republike Srbije

https://www.predsednik.rs/pres-centar/najbolje-iz-srbije/ljubav-prema-ljudima-u-kockici-cokolade

Objavljeno dana: 16.11.2020. godine, pristupljeno: 20.11.2020. godine

Posle trinaest godina provedenih u Beogradu Jovana Aćimović vratila se u Alibunar, a sa sobom je ponela čokoladu i ljubav koju je razvila prema njoj

 

Nežnost koju nosi banatska ravnica rado poredi sa tokom istopljene čokolade koja klizi sa ivica činije. Mir kojim odišu prevoji na kojima je odrasla voli da kaže da danas ispunjava strpljenjem njene ruke dok filigranskim detaljima ukrašava ručno rađene kutije od čokolade.

2 1200x0

„Veoma je važno da ste naučeni da za velike snove nikada nije kasno, a da mali snovi ne postoje“, počinje Jovana priču o onome što često voli da nazove plesom, a ne poslom. Diplomirani ekonomista, nakon zvanja farmaceutskog tehničara, sa ljubavlju i raširenih ruku prigrlio je zvanje čokolaterijera. Radionica „Ukus ljubavi” koju je otvorila postoji od 2019. godine, a kako kaže, sa čokoladom se druži još od 2017. godine kada je sasvim slučajno uhvaćena u magičnu mrežu mogućnosti.

„Posao ekonomiste je u meni izazivao želju za napretkom, s tim što se taj napredak zasnivao na hijerarhijskom i materijalnom. Nisam bila nezadovoljna, ali nisam bila srećna. Kada sam se odlučila da izađem iz ekonomije bila sam svesna da ono što je postao moj san i želja traži mnogo, ali sam verovala da ću mnogo i dobiti. Najveća podrška u svemu mi je porodica koja uvek i bezrezervno stoji uz mene.“

Poslednje na čemu je radila je replika Hrama Svetog Save, koja se nalazi izložena u Muzeju čokolade u Beogradu, a ono što ističe jesu ljudi, ljudi koji na otvorenu emociju i lepotu odgovaraju čistim srcem.

1 1200x0

„Kada stojite uz nešto što je vaša ruka napravila, svesni da bez upotrebe modli i kalupa nemate na tom radu niti jednu savršenu liniju. Stojite uz ono što ste vi, što je vaša sadašnjost. Najbolje od sebe što ste mogli dati. Ogoljeni, čekajući reakciju. A ono što dobijete je divljenje odraslih ljudi, dobijete dečje iskrene i oduševljene poglede. Dobijete sve ono što ste uložili u rad - ljubav, ali nekoliko puta veću, na mnogo načina drugačiju.“

 

Jovana u radu koristi alat koji često nije namenjen za čokoladu, ali je moguće sterilisati ga i tako mu dodeliti novu svrhu, poput hirurškog skalpela kojim izrađuje svoje magične kutije od čokolade u koje pakuje praline sa mekim punjenjem.

 

Voli da kaže da je mir koji je dotakla vrativši se u rodno mesto, deo njenog rada. Oaza koju je napravila u tišini svoje radionice dozvolila je mašti da obriše granice nemogućeg.

3 1200x0

„Kada imate želju, kažite je naglas, onda vam ono dete u vama neće dozvoliti da odustanete čak i kada postane teško. A postane. Okružite se ljudima koji veruju, veruju u vaš san, ali imaju i svoje snove. Poštujte ono što nosite u sebi. Verujte da sve se može. Baš onako i onde gde vi poželite.“

Jovana u razgovoru šalje jasnu poruku da je sve moguće i da život u gradu nije uslov za uspeh. „Za uspeh su vam potrebni dobro definisani snovi i ciljevi, podrška onih koje volite i sati rada i učenja ljubavlju utkani u svaki proizvod koji iz radionice izađe“, kaže dok nam pokazuje fotografije Alibunara i njenih radova koji su u njemu rođeni.

Štampa El. pošta

Baner Pecat 211x81