gore

 • slika 3
 • ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР: УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ НАШ ЈЕ ПРИОРИТЕТ
 • ОБИЛАЗАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ДУШАНА ДАКИЋА ЗАВРШНОЈ ФАЗИ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У АЛИБУНАРУ
 • ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР: УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ НАШ ЈЕ ПРИОРИТЕТ

  ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР: УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ НАШ ЈЕ ПРИОРИТЕТ

  Председница општине Алибунар Зорана Братић, првог дана школе заједно са својим сарадницима посетила је школске установе на територији општине Алибунар. Председница је у разговору са просветним радницима и родитељима истакла да општина наставља са улагањем у обнову и изградњу образовних институција, наглашавајући да је сада најважније да су створени услови за безбедан повратак деце у школске клупе. Општина је обезбедила свим првацима и пригодне поклоне. Уручено је укупно 160 ранчева, колико и има ђака првака ове школске године

  Више..

 • Грађани општине Алибунар који имају регистрован профил на Порталу еУправа од данас добијају електронско Решења о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину путем нове услуге електронске доставе у своје Јединствено електронско сандуче на овом порталу.

  Више..

 • Грађани општине Алибунар могу од сада електронским путем и на потпуно бесплатана начин пријавити децу за упис у предшколску установу "Полетарац" Алибунар.
 • ОБИЛАЗАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ДУШАНА ДАКИЋА ЗАВРШНОЈ ФАЗИ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У АЛИБУНАРУ

  ОБИЛАЗАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ДУШАНА ДАКИЋА ЗАВРШНОЈ ФАЗИ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У АЛИБУНАРУ

  Више..

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР: УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ НАШ ЈЕ ПРИОРИТЕТ

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР: УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ НАШ ЈЕ ПРИОРИТЕТ

ОБИЛАЗАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ДУШАНА ДАКИЋА ЗАВРШНОЈ ФАЗИ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У АЛИБУНАРУ

ОБИЛАЗАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР ДУШАНА ДАКИЋА ЗАВРШНОЈ ФАЗИ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У АЛИБУНАРУ

Саопштење - грејање основне школе и вртића у Банатском Карловцу

22. септембра 2020. године, Основна школа „Душан Јерковић“ из Банатског Карловца се обратила дописом упућеним председници општине, Зорани Братић. Дописом је председница општине упозната са проблемом нефункционисања грејања у основној школи и вртићу у Банатском Карловцу. Председница општине је у складу са својим овлашћењима предузела мере за хитно решавање овог проблема. Средства из донација од ветропаркова, односно фирми -Windvision Windfarm и Electrawinds - S d.o.o., намењена општини Алибунар, првобитно планирана за комунално опремање, преусмерена су на Основну школу „Душан Јерковић“ у Банатском Карловцу, као кориснику донације, имајући у виду да је решавање проблема грејања у овој школи приоритет.

 

Ради објективног информисања јавности о поменутом проблему председница општине је сазвала састанак са саветом родитеља основне школе и вртића и директорима истих установа, на коме су родитељи упознати са тим да је општина Алибунар предузела хитне мере за решавање проблема грејања у поменутим установама, те да се очекује брзо потписивање уговора о донацијама и набавка комплетне грејне опреме.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

Панчево и Алибунар заједнички решили проблем предшколаца из Банатског Новог Села

Координацијом Општине Алибунар и Града Панчево решен је проблем деце из Банатског Новог Села. Она ће моћи да похађају вртић у Владимировцу. Места има довољно за сву децу из Банатског Новог Села чији су родитељи исказали заинтресованост да она буду корисници услуга ПУ “Полетарац” уз уважавање потреба деце из Вадимировца и поштовања норматива и препорука министарства просвете о формирању група у време пандемије Ковид-19. Од осамнаесторо пријављене деце, њих деветоро кренуло је у вртић још 12. октобра. Очекује се да у наредним данима то ураде и остала деца.

Спроведена анкета међу родитељима деце из Владимировца показала је број деце која желе да буду корисници услуга предшколске установе у Владимировцу, и установљено да постоји још 20 слободних места у објекту ПУ “Полетарац” за школску 2020/2021. Након тога обавештени су родитељи из Банатског Новог Села који су били заинтересовани да њихова деца буду корисници услуга ПУ “Полетарац”.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

Извештај са 13. седница Штаба

Штаб за ванредне ситуације Општине Алибунар је на својој 13. ванредној седници одржаној 23.10.2020. године, разматрајући тренутну епидемиолошку ситуацији на територији Општине Алибунар изазвану заразном болести COVID-19, донео Закључак којим се још једном напомиње озбиљност ситуације и Апелује на све установе, правна лица и грађане на територији општине Алибунар да се придржавају свих прописаних мера које је донела Влада Републике Србије као и мера прописаних од стране ресорних министарстава у циљу сузбијања и спречавања заразне болести COVID-19, са посебним апелом на поштовању превентивних мера и препорука (физичка дистанца и ношење маски како у затвореном тако и на отвореном простору).

Према Извештају Завода за јавно здравље Панчева у Општини Алибунар тренутно је 7 активних случајева епидемије КОВИД 19.

Штампа Ел. пошта

Паљење стрњике је штетно и законом забрањено дело

У јеку јесење сезоне пољопривредних радова у Србији актуелно је уклањање остатака стрног жита или кукурузовине на њивама, због чега Министарство заштите животне
средине још једном упозорава на велику штетност и погубне последице паљења стрњике на њивама, и подсећа на неопходност примене ефикасних, корисних и сигурних метода заоравања жетвених остатака.

Подсећамо да лоша пракса паљења стрњике као застарелог начина уклањања жетвених остатака представља велики ризик по живот и здравље грађана и имовину, наноси велике штете пољопривреди.

Преузми целу брошуру

Штампа Ел. пошта

ИЗВЕШТАЈ О ОДРЖАВАЊУ 2. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

Дана 07.10.2020.г. Општинско веће општине Алибунар одржало је своју 2. седницу. Седници је председавала Зорана Братић, председница Општине.

На дневном реду ове седнице размотрено је и усвојено више аката.

Донет је Пословник Општинског већа општине Алибунар. Пословником су систематично уређена питања организације и рада Општинског већа општине Алибунар, права и дужности чланова Општинског већа и друга питања од значаја за рад Општинског већа

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

Централни информациони сервис Е-туриста

Позив свим угоститељима који пружају угоститељске услуге смештаја у некатегорисаним угоститељским објектима да на основу Закона о угоститељству и Правилника којим се уређује садржина и начин вођења евиденција угоститељских објејката за смештај, да ради евидентирања, имају обавезу поднешења пријава Општини Алибунар у најкраћем могућем року. 

Преузми цео текст

 

Штампа Ел. пошта

ИЗВЕШТАЈ О ОДРЖАВАЊУ 2. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

Скупштина општине Алибунар одржала је своју 2. седницу дана 15.09.2020.г. Седници су присуствовали сви одборници Скупштине општине Алибунар, а седници је председавао председник Скупштине Неђељко Коњокрад.

За ову седницу је утврђен богат дневни ред.

Најпре, Скупштина је потврдила одборничке мандате Маји Митровић из Алибунара и Јелени Масловарић из Владимировца, које су изабране са изборне листе ''Александар Вучић – за нашу децу'', након што су без одборничких мандата а због избора на функције председника, односно заменика председника Општине, изабране Зорана Братић и Марта Дмитровић, које су на одборничке функције претходно изабране са исте изборне листе.

Скупштина општине је на предлог Општинског већа усвојила Одлуку о завршном рачуну буџета Општине Алибунар за 2019. годину. Према тексту ове Одлуке, укупно остварени приходи, примања и пренета средства из ранијих година износилi су 796.462.676 динара, док су укупни расходи и издаци износили 733.415.289 динара. Истакнуто је да су сви корисници општинског буџета, како директни тако и индиректни, редовно сервисирани и да није било значајнијих проблема у пословању. У складу са одредбама Закона о буџетском систему, екстерну ревизију Завршног рачуна Општине изврио је Институт за јавне финансије и рачуноводство из Ниша, о чему је достављен Извештај о ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета Општине Алибунар за 2019.г.

Такође je на предлог Општинског већа, Скупштина усвојила Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време за сваки организациони облик у систему локалне самоуправе Општине Алибунар. Републичком Одлуком о максималном броју запослених на неодређено време у систему државних органа, систему јавних служби, систему Аутономне покрајине Војводине и систему локалне самоуправе за 2017.г. утврђен је као максимални број запослених на неодређено време за систем локалне самоуправе Општине Алибунар укупно 207 и тај број се од 2017.г. није мењао. Наведеном Одлуком СО Алибунар је утврдила укупан број запослених на неодређено време за свако правно лице чији је оснивач Општина појединачно.

Настави са читањем

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81