gore

  • Baner Optina Alibunar

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ

elicioУ Новом Саду је 02. и 03. октобра 2018. године одржан XII Међународни форум о чистим енергетским технологијама на коме је првог дана форума белгијска компанија „Еlicio“ добила престижну награду за пројекат године у области обновљивих извора енергије.

Компанија „Elicio“ недавно је у Алибунару отворила ветропарк „Алибунар“ који се састоји од 21 ветрењаче са укупном снагом од 42 МW а цео пројекат вредан је 80 милиона евра. Ветропарк „Алибунар“ је први ветропарк који има прикључак на преносни систем електричне енергије, којим ће се знатно смањити емисија CO2 за 88000 тона на годишњем нивоу, што општину Алибунар сврстава у водеће општине у Србији по питању зелене енергије. Уз већ раније отворен ветропарк „Малибунар“, општина Алибунар постаје директан учесник у националној стратегији повећања удела обновљивих енергетских извора и може послужити као позитиван пример у одрживом развоју животне средине. Ветрењаче ће нашем крају донети препознатљивост, квалитетно снабдевање електричном енергијом и позитиван утицај на укупан развој у нашој општини.

Општина Алибунар се захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе и компаније „Elicio“ показала као добар домаћин што може бити добра порука осталим инвеститорима да улажу у Алибунар. Награда коју је „Elicio“ добио за пројекат године представља добру промоцију не само ове компаније, већ и Алибунара.

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81