gore

  • Baner Optina Alibunar

ОДЛУКЕ СА 16. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

- Порез на имовину исти као и протекле три године, без додатних оптерећења за грађане -

 

DSCN4575 1600x12002016На седници Општинског већа, која је одржана у среду, 16. новембра, већници су размотрили и усвојили неколико значајних аката.
Донета је Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за одређивање пореза на имовину за 2017. На основу ове одлуке утврђене цене су исте као и у претходне три године. Уз потпуно разумевање општег стања стандарда наших грађана, одлучено је да се не оптерећују додатним обавезама у виду повећања цена пореза. На територији општине Алибунар одређене су три зоне за утврђивање пореза на имовину, у зависности од комуналне опремљености и опремљености јавних објеката, као и саобраћајној повезаности са централним деловима општине, односно са радним зонама. Убудуће је циљ да се прошири пореска основа, односно да се укључи што већи број грађана у плаћање пореза на имовину, како би се у догледном времену омогућило чак и смањење пореских стопа. 
DSCN4574 1600x12002016
На седници је утврђен и предлог о доношењу одлуке о  преносу права јавне својине за земљиште у грађевинском подручју, конкретно одређених парцела у Алибунару, из својине Републике Србије у својину Општине Алибунар. Ради се о парцелама које имају изузетан привредни потенцијал, јер се налазе близу међународног магистралног пута  Београд - Темишвар, и представљају врло атрактивно земљиште за многе делатности из области привреде. Уписом права јавне својине општине Алибунар на предметном земљишту, поспешио би се привредни развој општине, а давањем земљишта у закуп значајно би се утицало на повећање прихода локалне самоуправе, као и повећање запослености. Предлог Одлуке упућен је Скупштини општине на разматрање и усвајање.
 
Такође, донето је Решење о додели материјалне помоћи у роби, односно огревном дрвету које је остало након санитарне сече у Владимировцу, и то грађанима општине Алибунар који су социјално угрожени. 
 
Већници су на седници усвојили и Кодекс којим се  обезбеђују стандарди, принципи и одређена правила за одрживи развој туризма у општини Алибунар. Кодекс има за циљ да се обезбеде смернице са минимално прихватљивим стандардима и праксама, да се успостави професионални рад и понашање субјеката у туризму, као и да се допринесе унапређењу квалитета који ће се примењивати у туристичким делатностима и услугама. 
 
На самом крају седнице, Општинско веће је размотрило и неколико појединачних захтева грађана општине Алибунар.
 
DSCN4566 1600x12002016
 
DSCN4561 1600x12002016 
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81