gore

  • Baner Optina Alibunar

11. седница Општинског већа

DSCN2699 1600x1200Општинско веће заседало је по хитном поступку у среду, 21. септембра како би приступило разматрању, а потом и изгласавању неколико важних аката, међу којима истичемо најзначајније.
Утврђен је предлог Одлуке о давању сагласности на инвестирање и извођење радова на непокретној имовини у својини општине Алибунар инвеститору комплекса „Ветроелектране Алибунар 1“ – „WindVision Windfarm A“ и инвеститору комплекса „Ветроелектране Алибунар 2“ – „WindVision Windfarm В“ доо Алибунар. Општинско веће је овај предлог упутило Скупштини општине на разматрање и усвајање.
Посебно истичемо да је на овој седници размотрен и извештај Радне групе за скидање усева на пољопривредном земљишту у државној својини које се користи без правног основа на територији општине Алибунар. Општинско веће обавезало је Комисију за израду Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини и Комисију за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп државног пољопривредног земљишта у складу са Програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини да хитно доставе извештај о свом раду у периоду од почетка примене новог Закона о пољопривредном земљишту до дана доношења Закључка, као и о њиховој координацији са другим надлежним органима у овој области, а у циљу решавања проблема коришћења пољопривредног земљишта у државној својини без правног основа.
На самом крају седнице, Општинско веће, којим је председавао Предраг Белић, председник општине, размотрило је појединачне захтеве наших грађана.
 
DSCN2708 1600x1200
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81