• Baner Optina Alibunar

IZVEŠTAJ SA 70. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

20180918 130058Sednica je održana 18. septembra 2018. godine u zgradi opštine Alibunar, Trg slobode 4 (mala sala). Sednicom je predsedavao predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić. Na ovoj sednici opštinsko veće donelo je sledeće odluke:

Настави са читањем

TRADICIONALNA POSETA OSNOVACA IZ SLOVAČKE

IMG ac629d30062a28db09f9cc617df654ee VAutobus sa đacima iz osnovne škole u Mijavi iz Slovačke u pratnji nastavnika stigao je jutros u višednevnu posetu đacima iz Janošika. Dobrodošlicu dragim gostima uputili su načelnica Južnobanatskog okruga gospođa Danijela Lončar, predsednik opštine Alibunar gospodin Dušan Dakić i direktorka osnovne škole „T.G. Masarik“ u Janošiku gospođa Zuzana Halabrin. Domaćini su školarcima poželeli da se ova već tradicionalna saradnja nastavi kao i da mladi posetioci sakupe lepe uspomene. Osnovci će imati prilike da se tokom narednih pet dana upoznaju, druže i učestvuju u različitim radionicama.

PREDSEDNIK OPŠTINE ALIBUNAR GOSPODIN DUŠAN DAKIĆ SA DELEGACIJOM OSNOVNE ŠKOLE „2. OKTOBAR“ NIKOLINCI NA SVEČANOM PRIJEMU U PREDSEDNIČKOJ PALATI „COTROCENI“ U REPUBLICI RUMUNIJI

IMG f1e82bf567018bf0e5e7eed0aef68312 VPredsednik opštine Alibunar Dušan Dakić sa predstavnicima osnovne škole „ 2 oktobar“ Nikolinci učestvovao je na svečanosti dana 30. Avgusta 2018.godine koju je u predsedničkoj palati „Cotroceni“ organizovao predsednik Republike Rumunije gospodin Klaus Werner Iohannis. Inače na ovoj svečanoj manifestaciji osnovnoj školi „ 2 oktobar“ u Nikolincima za posebne zasluge u očuvanju identiteta, kulture i promovisanju rumunskog jezika predsednik Republike Rumunije dodelio je Orden za kulturne zasluge u kategoriji „ Kulturna nacionalna baština“.

Настави са читањем

OPŠTINA ALIBUNAR DODELILA 143.000 EURA BESPOVRATNIH SREDSTAVA IZBEGLIM LICIMA ZA KUPOVINU SEOSKIH DOMAĆINSTAVA

IMAG0638 1600x1200Predsednik Opštine Alibunar, Predrag Belić, danas je potpisao Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom sa predstavnicima 13 izbegličkih porodica koje već žive na teritoriji naše opštine. Korisnicima sa teritorije opštine Alibunar dodeljena su sredstvaa u ukupnom iznosu 143.000 eura, raspodeljenih na 13 izbegličkih porodica, a sa ciljem normalizacije njihovog života, prevashodno kroz rešavanja stambenih potreba.

Настави са читањем

ALIBUNAR MEĐU 4 OPŠTINE U VOJVODINI KOJE SU OBEZBEDILE BESPLATAN PREVOZ ZA SVE UČENIKE I STUDENTE SA SVOJE TERITORIJE

Opština Alibunar je i ove školske godine obezbedila sredstva za besplatan prevoz učenika i studenata sa svoje teritorije. Po posebno odobrenom zahtevu predsednika Opštine Alibunar, Predraga Belića, kao jedna od 4 opštine na teritoriji Vojvodine, na ovaj način je pružena podršku obrazovanju i dokazana posvećenost rešavanju problema naših sugrađana. Ovom odlukom zaštićen je budžet svih roditelja učenika osnovnih, srednjih škola i studenata, kao i drugih lica koji imaju prava na besplatan prevoz.

Настави са читањем

Oluja zahvatila i opštinu Alibunar

FullSizeRender 8 1600x1200Jako nevreme, koje je juče pogodilo Srbiju, ozbiljno je oštetilo objekte i na teritoriji opštine Alibunar. Olujni vetar, na koji je upozoreno od strane RHZS, ozbiljno je oštetio objekte u mestima Novi Kozjak, Ilandža, Banatski Karlovac i Dobrica. Najviše su stradala domaćinstva u Dobrici i Novom Kozjaku gde je vetar nosio krovove, rušio pomoćne objekte i čupao stabla iz korena.

Настави са читањем

PROJEKAT „FAIR OIL SRBIJA" FINASIRAN OD STRANE EU STARTOVAO U ALIBUNARU

IMAG0462Opština Alibunar u saradnji sa nosiocima projekta „Fair Oil“ povodom prve implementacije ovog projekta na teritoriji Srbije, organizovala je studijsku posetu najsavremenijeg postrojenja u Srbiji i radionicu pod nazivom: „Stvaranje biodizela iz korišćenog jestivog ulja“.

Настави са читањем

RADNA POSETA RUKOMETNOG SAVEZA VOJVODINE OPŠTINI ALIBUNAR

rukometni savez vojvodinePredsednik Opštine Alibunar, Predrag Belić i sekretar Sportskog saveza opštine Alibunar Davor Petrović, bili su domaćini delegacije Rukometnog saveza Vojvodine. Sastanku su prisustvovali i potpredsednik RSV, Dragan Bukvić, predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Južnobanatskog okruga, Marton Fabijan i predsednik Takmičarske komisije RSV, Vladimir Knežić, kao i predstavnici klubova naše opštine.

Настави са читањем

IZAĐI MI NA TEGLU 2017.

tegla 22Treću godinu za redom u opštini Alibunar održava se nacionalno takmičenje domaćica u pravljenju ajvara „Izađi mi na teglu“.
Domaćice i domaćini sa teritorije opštine Alibunar decenijama unazad, poštujući tradiciju našeg kraja, spremaju domaću zimnicu i usavršavaju svoju veštinu u spravljanju nacionalnog specijaliteta  - ajvara. Ove godine su u Banatskom Karlovcu svoje umeće pokazale su domaćice i domaćini podeljeni u 14 prijavljenih timova.

Настави са читањем

Izveštaj Stručno-operativnog tima za utvrđivanje štete od suše

DSCN0269 1600x1200Povodom najave ministra poljoprivrede o pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu od suše i najavljenog koncepta otklanjanja posledica od suše, Stručno-operativni tim za utvrđivanje štete na poljoprivrednom zemljištu opštine Alibunar razmatrao je procenu umanjenja prinosa na poljoprivrednim usevima i pripremio izveštaj sa terena.

Настави са читањем

Baner Pecat 211x81