gore

  • slika 3

Школски прибор за децу из социјално угрожених породица

Skolski pribor za decu

Skolski pribor za decuУ Општини Алибунар почела је подела школског прибора за децу која долазе из социјално угрожених породица. Прибор ће добити око 450 малишана из Алибунара, а први пакети стигли су у основну школу у Владимировцу.

Општина Алибунар обезбедила је школски прибор који је подељен ђацима у основној школи „1. мај“ у Владимировцу. Подела пакета ће се наставити и у наредном пероду.

Локална самоуправа је у дневном контакту са директорима школа и заједно сарађујемо на унапређењу образовања у нашој општини. Стојимо као чврст ослонац њима, родитељима и свој нашој деци. Овим пакетима са школским прибором желели смо да им улепшамо у учинимо бољом ову школску годину, колико год је то могуће. да подсетим, нисмо заборавили ни наше ђаке прваке. Такође, спремамо још једну акцију за најмлађе становнике општине Алибунар. Реч је о дечјим аутоседиштима, због безбедности у саобраћају. Будућност општине Алибунар свакако су млади. Један од главних приоритета је брига о породици и деци, каже Зорана Братић председница општине Алибунар
Иако је уобичајена пракса да се ђацима првацима пожели срећан полазак у школу пригодним поклон пакетима које финансира локална самоуправа, Општина Алибунар успела је да и у овом периоду, у којем се сви сусрећемо са различитим проблемима због вируса Цовид-19, обезбеди још један контигент помоћи. Овога пута за малишане ромске националности и оне који потичу из социјално угрожених породица.

Иначе основну школу „1. мај“ у Владимировцу, похађа око 340 ђака и највећа је у општини. Она је, између осталог, потпуно реконструисана средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима. Цео посао коштао је око 315 милиона динара.

Петар Гланда директор Пакети који су подељени у Владимровцу су само део контигента школског прибора за ђаке који ће у наредном периоду бити дистрибуиран и у остале образовне установе на територији Општине Алибунар.

Ознаке: opština alibunar, školski pribor, socijalno ugrožena deca

Baner Pecat 211x81