gore

  • Baner Optina Alibunar

Ванредна 14. седница Штаба за ванредне ситуације

Штаб за ванредне ситуације Општине Алибунар је на својој 14. ванредној седници одржаној 06.11.2020. године, разматрајући тренутну епидемиолошку ситуацији на територији Општине Алибунар изазвану заразном болести COVID-19, донео:

1 . Наредбу којом се налаже се ЈКП "Универзал" Алибунар да у циљу заштите и спречавања ширења епидемије заразне болести COVID-19 сопственим капацитетом врши дезинфекцију прилаза и улаза установа, јавних предузећа, месних заједница, пијаца као и др. органа и установа чији је оснивач општина Алибунар на територији општине Алибунар као и да пружи подршку пружаоцима услуге домског смештаја „Национални дом“ из Владимировца и „Дом за стара лица Алибунар“ из Алибунара, у циљу спровођења заштитних и хигијенских мера, пре свега дезинфекцијом простора око објеката.

Такође Наредбом се налаже да се ангажују пољопривредна предузећа, задруге и газдинства на територији општине Алибунар да у сарадњу са ЈКП „Универзал“ Алибнар врше дезинфекцију улица у насељеним местима Општине Алибунар.

2. Наредбу којом се налаже ЈАТП „Алибунар“ да врши појачану дезинфекцију аутобуса и да обезбеди примену свих прописаних мера Владе Републике Србије и ресорног министарства у аутобусима уз поштовање и примену свих раније предложених мера заштите, у циљу спречавање појаве и ширења заразне болести COVID-19 (обавезно ношење заштитних маски, као и редовно проветравање и дезинфекцију возила).

3.Закључак којим се још једном напомиње озбиљност ситуације и обавезују на све установе, правна лица и грађане на територији општине Алибунар да се придржавају свих прописаних мера које је донела Влада Републике Србије као и мера прописаних од стране ресорних министарстава у циљу сузбијања и спречавања заразне болести COVID-19, са посебним апелом запоштовање превентивних мера и препорука (физичка дистанца и ношење маски како у затвореном тако и на отвореном простору).

Ознаке: opština alibunar, štab za vanredne situacije, covid 19, vanredna sednica, dezinfekcija

Baner Pecat 211x81