gore

  • Baner Optina Alibunar

НОВОГОДИШЊИ БАЗАР У БАНАТСКОМ КАРЛОВЦУ

NovogodisnjiBazar2018У периоду од 21-23. децембра 2018. године у Банатском Карловцу, Удружење креативних жена „Карловчанка“ приредило је први Новогодишњи базар.
Жене из удружења жена у Банатском Карловцу, у оквиру базара промовисале су свој рад кроз иложбу ручних радова различитих техника, као и домаћих производа.
Први дан овог базара био је посвећен деци, уз учешће најмлађих суграђана из предшколске установе „Полетарац“, који су извођењем новогодишњег програма обележили Дан детета и на поклон добили новогодишње пакетиће.


Други дан био је Дан мајке, славећи жене и мајчинство, када су жене из удружења приуштиле занимљив програм посетиоцима, уз продајну изложбу колача и посластица по старим, традиционалним рецептима. Поред тога, у етно-кутку били су изложене корпе од папира, дрвета, свећњаци, предмети украшени декупаж техником, новогодишњи украси и још много занимљивих рукотворина. Намера удружења била је да се укаже на значај мајке у друштву и породици, њена традиционална улога у домаћинству, и да се уз разговор и дружење омогући женама и мајкама да проведу квалитетно време ван куће.
Трећи дан базара био је резервисан за очеве. Славица Радуновић, Биљана Ђурић, Нада Ћика и Милица Пауновић, уз помоћ и подршку осталих жена из удружења, припремиле су програм који је обухватио рецитовање и излагање о српским војницима и сељацима, као и о Војводини, где су кроз историју живели многи учени и уважени људи, а пре свега очеви.
Ово удружење тренутно броји 13 чланица, а према речима Славице Радуновић постоји још заинтересованих, те се планира проширење, уз добродошлицу свим женама које желе да раде и ангажују се на овакав начин. Новогодишњим базаром први пут су се представиле грађанима, а постоји идеја да у будућности осим базара, удружење узме учешће и у другим активностима, у којима ће бити редован учесник, организатор и излагач на различитим културним догађајима.
Важно је поменути и то, да је продајна изложба у оквиру базара имала хуманитарни карактер, те су чланице удружења сав зарађени новац од продатих производа донирале Предшколској установи „Полетарац“ у Банатском Карловцу, за набавку најнеопходнијих ствари по њиховом избору.
Удружење креативних жена „Карловчанка“ изразило је велику захвалност свим комшијским удружењима жена из општине Алибунар, која су својим присуством и учешћем подржала овај базар, са циљем да се у сусрет божићним и новогодишњим празницима, уз ентузијазам, дружење и позитивну енергију, мештанима приушти права празнична атмосфера.

Ознаке: novogodisnji bazar, bazar

Baner Pecat 211x81