gore

  • Baner Optina Alibunar

КОНЦЕРТ РУМУНСКЕ МУЗИКЕ У АЛИБУНАРУ

KoncerRumMuz2811 1У организацији Заједнице Румуна, у сарадњи са Министарством Румуније за Румуне у дијаспори и Конзулатом Румуније из Вршца, поводом националног празника Румуније 01.децембра којим се обележава 100 година од уједињења Румуније, у Центру за културу општине Алибунар синоћ је одржан концерт румунске народне музике.

 

На концерту је наступила Маријана Ангхел, позната естрадна уметница из Румуније, заједно са својом ћерком Адријаном Ангхел, изводећи традиционалне румунске песме. Концерту су између осталих, присуствовали и председник 

KoncertRumMuz2811 2

општине Алибунар Душан Дакић, конзул Републике Румуније у Вршцу Дан Константинеску, председник Заједнице Румуна Данијел Магду, потпредседник Заједнице Румуна и носилац листе „Румунска листа Др Јон Оморан“ за Национални савет Румуна др Јон Оморан, и директорка Основне школе „Братство и јединство“ Алибунар Родика Алмажан. Румунија обележава 01. децембар као свој национални празник, у знак сећања на 1918.годину, када су се ујединиле Трансилванија и Румунска кнежевина, а Бесарабија и Буковина се припојиле румунској територији.

KoncertRumMuz2811 4

Ознаке: opština alibunar, koncert rumunske muzike, rumunska, muzika, koncert

Baner Pecat 211x81