gore

  • slika 3

ПРВИ МАЈ У ДЕВОЈАЧКОМ БУНАРУ

1 maj 2018 1Девојачки бунар, туристички бисер општине Алибунар, али и саме Делиблатске пешчаре, био је у протекла два празнична дана главна дестинација за све који су у природи желели да прославе 1. mај. Прелепо излетиште, ушушкано у шуми на обронцима Делиблатске пешчаре, стопљено са природом која одише смиреношћу и спокојем, у протекла два дана су посетили многобројни гости, а према процени представника Туристичке организације општине Алибунар и ове године Девојачки бунар је била једна од најпосећенијих дестинација у Србији током прославе Празника рада.

Туристичка организација и Центар за културу општине Алибунар су и ове године припремили разноврстан и богат програм за велики број локалних становника, који се традиционално окупљају за овај празник, али и за неколико хиљада посетилаца, највише из Панчева, Вршца и Београда. У културно-уметничком делу на летњој бини одржан је “Првомајски концерт музике и фолклоре”, у организацији Центра за културу општине Алибунар. Ове године учествовали су омладински ансамбли домова културе Николинци, Владимировац и Банатски Карловац. Они су се представили спретом традиционалних народних игара, а подржали су их вокални солисти Огњен Инђић из Вршца и Петраску Данијел из Николинаца, у пратњи оркестра Центра за културу.

 

1 maj 2018 2 

Одушевљени лепотом амбијента и брижљиво уређеним зеленим површинама, велики број посетиоца уживао је у целокупној импресији. У централном делу излетишта, поред великог броја угоститељских објеката, најпосећенији је био ресторан “Брвнара”, са својом одличном гастро понудом. Поред бројних излагача и продаваца традиционалних рукотворина и специјалитета овог краја, а највећа атракција за најмлађе је био луна парк. На пажљиво припремљеним травнатим површинама многи излетници су разапели шаторе, а људи распоређени у групама дуж излетишта, пажљиво су окретали месо на роштиљу, уз дружење и смех.

Одлична сарадња организатора целокупног програма Туристичке организације општине Алибунар са општинским институцијама, представницима Дома здравља и СУП-а Алибунар, дали су добар резултат, а највећи помак у организацији је боља сарадња са ЈКП “Универзалом” који су ове године обезбедили бољу комуналну опрему и тиме обезбедили још већу заштиту природне лепоте нашег излетишта и саме Делиблатске пешчаре.