gore

  • Baner Optina Alibunar
  • Насловна
  • Новости
  • ОПШТИНИ АЛИБУНАР 2.700.000 ДИНАРА ЗА КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ У НАСЕЉУ АЛИБУНАР

ОПШТИНИ АЛИБУНАР 2.700.000 ДИНАРА ЗА КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ У НАСЕЉУ АЛИБУНАР

kanalizacija alibunarПотпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручили су јуче уговоре у вредности до пола милијарде динара за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и канализације на територији Војводине у 2018. години. Општину Алибунар је представљао Војислав Диклић, члан Општинског већа општине Алибунар, задужен за привреду, урбанизам и комуналне делатности.
„У великом и за нас једном од најзначајнијих пројеката изградње канализационих инсталација отпадних вода у нашој општини, ово је изузетно важан корак.  Искрено смо захвални Покрајинској влади и ресорном секретаријату који препознају важност наших пројеката и  пружају финансијску и сваку другу подршку у њиховој реализацији", изјавио је Војислав Диклић након уручења уговора.  
 
FullSizeRender 1 1600x1200
 
Општина Алибунар је овог пута од Покрајине средства добила за пројекат „Наставак радова на изградњи канализационе инсталације отпадних вода у насељу Алибунар – Блок 2 – фаза 1а“ Укупна вредност пројекта је 6.768.091 динара, а Покрајина је обезбедила 2.702.381 динара, док ће учешће Општине Алибунар  бити 4.065.709 динара.
Потпредседник Покрајинске владе, Ђорђе  Милићевић изјавио је да је доделом уговора за пројекте чија вредност премашује пола милијарде динара, покренут један озбиљан инвестициони циклус. „Реч је о врло значајним заједничким улагањима Покрајине и локалних самоуправа, која ће допринети унапређењу квалитета живота у војвођанским општинама, што нам је свима циљ“, казао је потпредседник Милићевић, нагласивши да је део трајног опредељења Покрајинске владе да се обезбеди много равномернији развој свих делова Војводине од оног који је затечен пре годину и по дана.
Покрајински секретар мр Вук Радојевић истакао је значај овог конкурса који Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство реализује преко Годишњег програма за рурални развој. „Развој села подразумева и улагање у комуналну инфраструктуру, те је заједнички интерес да се унапреди и водоводна и канализациона мрежа и то, пре свега, у насељеним местима ван седишта локалне самоуправе.“ изјавио је ресорни секретар и изразио задовољство што су локалне самоуправе у својим буџетима обезбедиле неопходна финансијска средства да се пројекти заједнички суфинансирају.
 

Baner Pecat 211x81