gore

  • Baner Optina Alibunar

ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ ОПШТИНИ АЛИБУНАР

DSCN5141 1600x1200У згради Покрајинске владе у Новом Саду јуче су свечано потписани Уговори и решења о додели новчаних средстава за регресирање превоза студената у АП Војводини у међуградском, односно међумесном саобраћају за текућу годину, а покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уговор за нашу општину, уручио је начелнику за привреду, јавне службе и развој, Ивици Росићу.

Годинама уназад бесплатан превоз студената јесте мера која се успешно реализује на задовољство и Општине и студената који свакодневно путују из својих места до факултета на којима се школују. Конкуришући на овогодишњем јавном позиву Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, Општини Алибунар је за ове намене додељено 91.900,00 динара.
„Марљив рад и труд студената са територије наше општине, у складу са нашим могућностима, увек покушавамо да на неки начин наградимо и помогнемо. Како би олакшали кућни буџет студенатских породица, студентима који живе на територији наше општине и свакодневно путују до факултета у Вршцу и Панчеву, Општина Алибунар је обезбедила бесплатан превоз. Задатак нас, на руководећим позицијама у Општини Алибунар, је да се залажемо за њен континуирани развој и просперитет, што и чинимо, управо како би наши студенти, по завршетку студија имали где да се запосле и да покажу стечена знања“, истакао је Ивица Росић, начелник за привреду, јавне службе и развој.
Покрајински секретар, проф. др Зоран Милошевић се обратио присутним представницима општина и нагласио да је реч о једној обавези и једном праву, будући да и општине, као и представници Покрајинске владе, воде рачуна о младим нараштајима који су се определили да студирају.
Секретаријат је почетком ове године расписао Јавни конкурс за регресирање превоза студената, на који се јавило 30 од укупно 45 општина/градова у АП Војводини, а за реализацију конкурса ресорни Секретаријат је издвојио 20 милиона динара.

 

DSCN5135 1600x1200

Baner Pecat 211x81