gore

  • slika 3

СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

IMAG2041 1600x1200У Свечаној сали Општине Алибунар одржана је 26. седница Штаба за ванредне ситуације. Седницом је председавао председник општине Алибунар и командант Штаба Предраг Белић. 
На седници је разматрано стање спремности и припрема субјекта заштите и спашавања општине Алибунар у спровођењу превентивних мера заштите  у одбрани од  поплава на територији наше општине. 
 
IMAG2032 1600x1200
 
Начелник Штаба, Мила Влајковић детаљно је представила Извештај о раду Штаба за 2017. годину, који је у току поменуте године одржао две редовне и пет ванредних седница. „Приоритет у изршавању послова и задатака заштите и спасавања дат је припремама и организовању субјеката заштите и спасавања за извршавање и спровођење утврђених задатака у јединствени систем заштите и спасавања Републике Србије. Такође, у претходној години су побољшани услови за ефикасно спровоћење мера и задатака заштите и спасавања у ванредним ситуацијама.“ 
Штаб за ванредне ситуације је усвојио и Програм рада за 2018. годину, којим су обухваћене мере и активности  прописане Законом о ванредним ситуацијама, а односе се на надлежности локалне самоуправе. Комадант Штаба, Предраг Белић је изнео да ће штаб као и до сад испуњавати своје задатке и развијати систем заштите и спасавања на територији општине Алибунар.
 
IMAG2035 1600x1200

Baner Pecat 211x81