gore

  • slika 3
  • Насловна
  • Новости
  • ПРИВРЕДНИЦИ АЛИБУНАРА НА САСТАНКУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ БЕЛИЋЕМ

ПРИВРЕДНИЦИ АЛИБУНАРА НА САСТАНКУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ БЕЛИЋЕМ

IMAG1476 1600x1200На иницијативу председника Општине Алибунар, Предрага Белића одржан је састанак са привредницима који послују на територији наше општине. 
У свом уводном излагању, председник Општине је изразио намере руководства локалне самоуправе да уз подршку Владе Републике Србије и Владе АП Војводинеу и у наредном периоду ради на ефикаснијем и економски напреднијем развоју општине. Председник је изразио искрену спремност локалне самоуправе у пружању подршке привредницима и успостављању партнерског односа. Истакао је да сарадња локалне самоуправе, као најважнијег сервиса грађана, и привредника, који су важна карика у процеса развоја средине, мора бити утемељена на суштинском, дугорочном и одрживом принципу.    
 
IMAG1479 1600x1200
 
Начелник за привреду Општинске управе општине Алибунар, Ивица Росић обавестио је привреднике о Конкурсу Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. На Конкурс се са својим пројектима могу пријавити сва привредна лица до првог децембра (01.12.) 2017. године, а сву помоћ при изради пројектне документације заинтересованим привредницима пружиће Канцеларија за локално-економски развој општине Алибунар. Пријава за учешће на Конкурсу омогућила би финасијске субвенције одобреним пројектима чија је вредност већа од 50.000 еура и у оквиру кога ће бити запослено минимум 10 радника. За овај подстицајни пројекат је обезбеђено 350.000.000 динара из буџетског фонда АП Војводине са циљем спровођења мера развојне политике и оснаживања локалне привреде.
Након представљања Конкурса отворена је панелна дискусија у оквиру које је председник Општине Белић позвао привреднике да изнесу своје предлоге, идеје и елементе сарадње којим би се унапредила комуникација и решавали проблеми са којим се сусрећу. Разговарало се о плановима, радним индустријским зонама, инфраструктурним пројектима, новим радним местима и многим кључним сегментима пословања. 
Представници локалних привредника показали су велико задовољство за иницијалну идеју председника општине, а разговор је текао у позитивној и отвореној атмосфери. На предлог председника сложили су се да овакав вид директне сарадње локалне самоуправе и привредника треба усвојити као праксу у наредном периоду.
 
IMAG1479 1600x1200
 
fShare
1