Обезбеђен нови грејни систем за децу Предшколске установе „Полетарац“, основне и средње економске школе у Алибунару

DSCN2915 1Предшколска установа „Полетарац“ из Алибунара ових дана се може похвалити фантастичним новостима. Ова институција добила је нови грејни систем, који ће осим најмлађој деци, служити и за грејање просторија основне школе, која се налази непосредно до „Полетарца“, као и средње економске школе у Алибунару.
Општина Алибунар, као оснивач предшколске установе, је након детаљних анализа, увиђајући преку потребу да се реши систем дотрајалог грејања уз потенцијалне опасности које је носио, одлучила да инвестира 4 милиона динара буџетских средстава у куповину нових, модерних котлова и аутоматизацију грејног система који практично покрива три образовне установе. Овим грејним системом, који је инсталиран у ПУ „Полетарац“, греје се укупно 800 деце која похађају предшколску установу, основну школу и средњу економску школу, а грејна површина је око 7.000 квадратних метара.
DSCN2890Директор ПУ „Полетарац“, Грујица Илић је детаљно описао значај ове инвестиције, не скривајући задовољство због чињенице да је на овај начин решено једно од горућих проблема:
DSCN2880 1 Copy„Објекат предшколске установе изграђен је 1983. године када је урађена и котларница. 33 године коришћења за потребе грејања све три установе значајно је оставило трага и већ смо имали великих проблема са грејањем, а и котлови су поприлично дотрајали. Већ последњих 10 година страховали смо од пада грејног система чиме би практично све стало како код нас, тако и у обе суседне школе. На сву срећу, велико разумевање за наш проблем показао је председник општине Предраг Белић. На његову иницијативу из буџета су издвојена средства за решавање овог питања. Нова котларница опремљена је модерним котловима. Добили смо потпуно нов грејни систем, који је аутоматизован, тако да се може регулисати грејање DSCN2902и температура у сва три образовна објекта у складу са појединачним потребама. Ја поуздано тврдим да смо у том смислу мирни наредних 20 година. Захваљујући новом, модерном систему, према проценама, сваке године ћемо за грејање штедети и до 20% средстава, што је око 1 милион динара. Осим тога наша деца могу са задовољство чекати сваку наредну зиму, а њихови родитељи могу бити сигурни да их остављају у топлим просторијама где ће бити збринути на најквалитетнији начин. И убудуће планирамо да нашу установу обогатимо новом опремом, а ускоро наша деца добијају потпуно ново игралиште у дворишту предшколске установе. Наш основни циљ је да деца и њихови родитељи буду срећни и безбрижни“.
Захваљујући разумевању општинског руководства решен је један од главних проблема, како би се на првом месту ставиле потребе најмлађих чланова друштвене заједнице. Деца чак три образовне установе у Алибунару сада безбрижно могу чекати  нове зиме. 
 
 

Штампа

FaLang translation system by Faboba