EKONOMSKO - TRGOVINSKA ŠKOLA "DOSITEJ OBRADOVIĆ" ALIBUNAR - UPIS UČENIKA U ŠKOLSKU 2018/2019. GODINU

DSCN5285 1600x1200Do samog upisa u srednju školu je ostalo još nekoliko dana. Intezivne pripreme za maturu i polaganje maturskih ispita su najaktuelnija tema među maturantima i njihovim roditeljima. Veliki broj učenika se već opredelio za srednju školu koju će upisati.


Ekonomsko – trgovinska škola “Dositej Obradović” iz Alibunara spremno dočekuje novu generaciju malih maturanata.

 

 

Učenici se mogu opredeliti za jedan od tri smera, i to:

- Ekonomski tehničar (na srpskom jeziku)

- Ekonomski tehničar (na rumunskom jeziku)

- Finansijski administrator

- Trgovac (trogodišnji smer)

 

Kao što znamo, opština Alibunar je multietnička sredina i škola pruža mogućnost praćenja nastave i na rumunskom jeziku za smer ekonomski tehničar. Na taj način je omogućen kontinuitet u nastavi i čime je olakšano dalje školovanje u Rumuniji, gde veliki broj učenika, nakon završene srednje škole “Dositej Obradović” uspešno upisuje fakultete i nastavljaju svoje doškolovavanje.

Prema rečima direktora Ekonomsko – trgovinske škola “Dositej Obradović”, Saše Lekića, najveće prednosti ove škole su kvalitetni i posvećeni profesori, dobro opremljeni kabineti, kvalitetan nastavni program, a bezbednost u školi je na visokom nivou. Prednost je i što učenici sa teritorije opštine Alibunar imaju besplatan prevoz, što značajno umanjuje troškove školovanja roditeljima.

I direktori osnovnih škola na teritoriji opštine Alibunar preporučuju svojim maturantima da upišu srednju ekonomsku školu u Alibunaru i da školovanje nastave u jedinoj srednjoj školi u našoj opštini. Jedan od primarnijih razloga je što se škola nalazi u njihovom mestu i sam prelazak u novi, viši krug njihovog obrazovanja ne predstavlja toliki stres jer ostaju u zajednici koju odlično poznaju.

 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81