PRVI MAJ U DEVOJAČKOM BUNARU

DSCN7886 1600x1200Devojački bunar, turistički biser opštine Alibunar, ali i same Deliblatske peščare, bio je u protekla dva praznična dana glavna destinacija za sve koji su u prirodi želeli da proslave 1. maj. Prelepo izletište, ušuškano u šumi na obroncima Deliblatske peščare, stopljeno sa prirodom koja odiše smirenošću i spokojem, u protekla dva dana su posetili mnogobrojni gosti, a prema proceni predstavnika Turističke organizacije opštine Alibunar i ove godine Devojački bunar je bila jedna od najposećenijih destinacija u Srbiji tokom proslave Praznika rada.

Turistička organizacija i Centar za kulturu opštine Alibunar su i ove godine pripremili raznovrstan i bogat program za veliki broj lokalnih stanovnika, koji se tradicionalno okupljaju za ovaj praznik, ali i za nekoliko hiljada posetilaca, najviše iz Pančeva, Vršca i Beograda. U kulturno-umetničkom delu na letnjoj bini održan je “Prvomajski koncert muzike i folklore”, u organizaciji Centra za kulturu opštine Alibunar. Ove godine učestvovali su omladinski ansambli domova kulture Nikolinci, Vladimirovac i Banatski Karlovac. Oni su se predstavili spretom tradicionalnih narodnih igara, a podržali su ih vokalni solisti Ognjen Inđić iz Vršca i Petrasku Danijel iz Nikolinaca, u pratnji orkestra Centra za kulturu.

 

 

DSCN7906 1600x1200

 

Oduševljeni lepotom ambijenta i brižljivo uređenim zelenim površinama, veliki broj posetioca uživao je u celokupnoj impresiji. U centralnom delu izletišta, pored velikog broja ugostiteljskih objekata, najposećeniji je bio restoran “Brvnara”, sa svojom odličnom gastro ponudom. Pored brojnih izlagača i prodavaca tradicionalnih rukotvorina i specijaliteta ovog kraja, a najveća atrakcija za najmlađe je bio luna park. Na pažljivo pripremljenim travnatim površinama mnogi izletnici su razapeli šatore, a ljudi raspoređeni u grupama duž izletišta, pažljivo su okretali meso na roštilju, uz druženje i smeh.
Odlična saradnja organizatora celokupnog programa Turističke organizacije opštine Alibunar sa opštinskim institucijama, predstavnicima Doma zdravlja i SUP-a Alibunar, dali su dobar rezultat, a najveći pomak u organizaciji je bolja saradnja sa JKP “Univerzalom” koji su ove godine obezbedili bolju komunalnu opremu i time obezbedili još veću zaštitu prirodne lepote našeg izletišta i same Deliblatske peščare.

 

 

 

 

 

 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81