OPŠTINI ALIBUNAR 2.700.000 DINARA ZA KANALIZACIONU MREŽU U NASELJU ALIBUNAR

kanalizacija alibunarPotpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručili su juče ugovore u vrednosti do pola milijarde dinara za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i kanalizacije na teritoriji Vojvodine u 2018. godini. Opštinu Alibunar je predstavljao Vojislav Diklić, član Opštinskog veća opštine Alibunar, zadužen za privredu, urbanizam i komunalne delatnosti.
„U velikom i za nas jednom od najznačajnijih projekata izgradnje kanalizacionih instalacija otpadnih voda u našoj opštini, ovo je izuzetno važan korak.  Iskreno smo zahvalni Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu koji prepoznaju važnost naših projekata i  pružaju finansijsku i svaku drugu podršku u njihovoj realizaciji", izjavio je Vojislav Diklić nakon uručenja ugovora.  
 
FullSizeRender 1 1600x1200
 
Opština Alibunar je ovog puta od Pokrajine sredstva dobila za projekat „Nastavak radova na izgradnji kanalizacione instalacije otpadnih voda u naselju Alibunar – Blok 2 – faza 1a“ Ukupna vrednost projekta je 6.768.091 dinara, a Pokrajina je obezbedila 2.702.381 dinara, dok će učešće Opštine Alibunar  biti 4.065.709 dinara.
Potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe  Milićević izjavio je da je dodelom ugovora za projekte čija vrednost premašuje pola milijarde dinara, pokrenut jedan ozbiljan investicioni ciklus. „Reč je o vrlo značajnim zajedničkim ulaganjima Pokrajine i lokalnih samouprava, koja će doprineti unapređenju kvaliteta života u vojvođanskim opštinama, što nam je svima cilj“, kazao je potpredsednik Milićević, naglasivši da je deo trajnog opredeljenja Pokrajinske vlade da se obezbedi mnogo ravnomerniji razvoj svih delova Vojvodine od onog koji je zatečen pre godinu i po dana.
Pokrajinski sekretar mr Vuk Radojević istakao je značaj ovog konkursa koji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo realizuje preko Godišnjeg programa za ruralni razvoj. „Razvoj sela podrazumeva i ulaganje u komunalnu infrastrukturu, te je zajednički interes da se unapredi i vodovodna i kanalizaciona mreža i to, pre svega, u naseljenim mestima van sedišta lokalne samouprave.“ izjavio je resorni sekretar i izrazio zadovoljstvo što su lokalne samouprave u svojim budžetima obezbedile neophodna finansijska sredstva da se projekti zajednički sufinansiraju.
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81