PODRŠKA POKRAJINE OPŠTINI ALIBUNAR

DSCN5141 1600x1200U zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu juče su svečano potpisani Ugovori i rešenja o dodeli novčanih sredstava za regresiranje prevoza studenata u AP Vojvodini u međugradskom, odnosno međumesnom saobraćaju za tekuću godinu, a pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević ugovor za našu opštinu, uručio je načelniku za privredu, javne službe i razvoj, Ivici Rosiću.

Godinama unazad besplatan prevoz studenata jeste mera koja se uspešno realizuje na zadovoljstvo i Opštine i studenata koji svakodnevno putuju iz svojih mesta do fakulteta na kojima se školuju. Konkurišući na ovogodišnjem javnom pozivu Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Opštini Alibunar je za ove namene dodeljeno 91.900,00 dinara.
„Marljiv rad i trud studenata sa teritorije naše opštine, u skladu sa našim mogućnostima, uvek pokušavamo da na neki način nagradimo i pomognemo. Kako bi olakšali kućni budžet studenatskih porodica, studentima koji žive na teritoriji naše opštine i svakodnevno putuju do fakulteta u Vršcu i Pančevu, Opština Alibunar je obezbedila besplatan prevoz. Zadatak nas, na rukovodećim pozicijama u Opštini Alibunar, je da se zalažemo za njen kontinuirani razvoj i prosperitet, što i činimo, upravo kako bi naši studenti, po završetku studija imali gde da se zaposle i da pokažu stečena znanja“, istakao je Ivica Rosić, načelnik za privredu, javne službe i razvoj.
Pokrajinski sekretar, prof. dr Zoran Milošević se obratio prisutnim predstavnicima opština i naglasio da je reč o jednoj obavezi i jednom pravu, budući da i opštine, kao i predstavnici Pokrajinske vlade, vode računa o mladim naraštajima koji su se opredelili da studiraju.
Sekretarijat je početkom ove godine raspisao Javni konkurs za regresiranje prevoza studenata, na koji se javilo 30 od ukupno 45 opština/gradova u AP Vojvodini, a za realizaciju konkursa resorni Sekretarijat je izdvojio 20 miliona dinara.

 

DSCN5135 1600x1200

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81