„ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU“ OPŠTINSKO TAKMIČENJE

DSCN5093 1600x1200Osnovna škola „3.oktobar“ iz Lokava bila je domaćin opštinskog takmičenja za osnovce u poznavanju saobraćajnih propisa i saobraćaja pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“. Drugu godinu za redom, OŠ „3.oktobar“ organizuje tradicionalno edukativno takmičenje na kojem se ove godine nadmetalo 30 učenika iz šest osnovnih škola.

Ova akcija ima za cilj edukaciju dece školskog uzrasta. Organizuju je i sprovode AMSS, Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Republički savet za bezbednost saobraćaja na putevima u Srbiji, a takmičenjem su obuhvaćene sve grupe učenika, od prvog do osmog razreda osnovnih škola.

 

 

DSCN5127 1600x1200

Takmičenje se sastojalo od dva dela: test poznavanja saobraćajnih propisa i test na poligonu, na kojem su takmičari pokazali znanje o saobraćajnoj signalizaciji i spretnosti u vožnji bicikla. Znanje takmičara je ocenjivala stručna komisija u kojoj su bili saobraćajni policajci iz MUP-a Alibunar i instruktor lokalne auto škole.

Ekipno prvo mesto je zauzela ekipa domaćina – učenici osnovne škole „3. Oktobar“ iz Lokava. U pojedinačnom takmičenju učenici su podeljeni u dve grupe. U grupi B u kojoj su se takmičili učenici od 9 do 12 godina i prvo mesto je zauzeo Đulijano Getejanc iz Lokava, a u grupi C (učenici od 13 i 14 godina), prvo mesto je zauzeo Jovan Čoloka iz osnovne škole „Bratsvo jedinstvo“ iz Alibunara.

 

DSCN5130 1600x1200

 

DSCN5101 1600x1200

 

Pored velikog broja nastavnog osoblja lokalnih osnovnih škola, takmičenju je prisustvovala Adrijana Sfera, većnik za obrazovanje opštine Alibunar koja je naglasila da su ovakve aktivnosti veoma značajne za naše osnovce koji imaju fantastičnu priliku da steknu nova znanja i praktična iskustva, a najvažniji doprinos ovog takmičenja je i adekvatna priprema dece za ravnopravno i sigurno učešće u saobraćaju.

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81