OPŠTINA ALIBUNAR DOBILA PODRŠKU IZ FONDA ZA LOKALNE SAMOUPRAVE

podrska iz fondaPodršku iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za realizaciju projekata ove godine dobilo 59 opština i gradova Srbije, a među njima je i Opština Alibunar kojoj su dodeljena sredstva u iznosu od 950.000,00 dinara za finansiranje Projekta nabavke serverskih računara za lokalnu poresku administraciju opštine Alibunar. Ugovor o korišćenju pomenutih sredstava iz budžetskog fonda za program lokalne samouprave  ispred  Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave potpisao je ministar Branko Ružić, a u ime opštine Alibunar ugovor je potpisao Ilija Penca, načelnik odeljenja  za poslove SO Alibunra, predsednika Opštine i Opštinske uprave. 
„Fond za lokalne samouprave smo ove godine uvećali 32 puta, tako da je 320 miliona dinara značajna podrška opštinama za sređivanje infrastrukture, povećanje efikasnosti samih uprava i bolje pružanje usluga građanima, ali i organizaciji kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za ove sredine“, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.
Cilj ovog programa je da se pomogne lokalnim samoupravama u poslovima koji su njihova izvorna nadležnost, a da im je podrška potrebna govori i činjenica da je 120 lokalnih samouprava prijavilo 171 projekat.
Iz Fonda za lokalne samouprave biće finansirana realizacija tri vrste projekata, pa je 33 lokalne samouprave  dobilo više od 262 miliona dinara za infrstrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti.
Takođe, 18 opština i gradova dobilo više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija koje će omogućiti uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi, među kojima je i opština Alibunar,  dok će sa više od 10 miliona dinara biti podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.
 
FullSizeRender 1600x1200
 
 
 
 
 
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81