JUBILARNA 40. OPŠTINSKA DEČIJA SMOTRA FOLKLORA I TRADICIJE

DSCN4693 1600x1200Jubilarno, 40. godinu za redom, održana je Dečija smotra muzike i folklora na kojoj je učestvovalo preko dvesta mališana iz ansambla Centra za kulturu iz Alibunara, Vladimirovca i Banatskog Karlovca, Kulturno-umetničkog društva “Sveti Nikola” iz Ilandže i ansambla osnovne škole “3. oktobar” iz Lokava.
U punom Domu kulture u Alibunaru deca su odigrala splet igara koje je publika pozdravila gromoglasnim aplauzima. Takmičili su se u dve kategorije: mlađi uzrast, od prvog do četvrtog razreda i stariji uzrast - od petog do osmog razreda osnovne škole. 
Stručni žiri u sastavu Petar Pavlov i Dragan Mičić, ocenjivao je nastup, težinu koraka, nošnju i muziku, ali rezultati optšinske smotre u Alibunaru će biti poznati nakon završetka svih takmičenja u Južnobanatskom okrugu. Nakon sudijske odluke pobednici iz Južnog Banata će dobiti šansu da se predstave i na pokrajinskoj smotri koja će biti održana sledećeg meseca u Pančevu.  
 
DSCN4798 1600x1200
 
DSCN4646 1600x1200
 
Na samom početku takmičenja Predrag Belić, predsednik Opštine Alibunar, pozdravio je sve prisutne naglasivši važnost tradicije i potrebe da se ona sačuva i održava. Pohvalio je sve mlade iz Alibunara koji su nosioci i čuvari naše tradicije, nakon čega im je poželeo sreću u daljem toku takmičenja. 
 
 

Штампа

FaLang translation system by Faboba