Žene iz opštine Alibunar - dr Milena Nedeljković

DSCN4069 1600x1200Naša sugrađanka, Milena Nedeljković (34. godine),  trenutno radi u Domu zdravlja Alibunar kao lekar opšte prakse u dežurnoj noćnoj službi, popularno Hitnoj pomoći. Završila je Medicinski fakultet u Kosovskoj Mitrovici. Rođena je u Lipljanu, koje se nalazi u centralnom delu Kosmeta, ali je život igrom slučajnih okolnosti doveo u našu opštinu Alibunar. 
M.N. Otac je nekada radio u Pančevu, pa smo kao deca često dolazili u opštinu Alibunar gde je otac imao prijatelje. Roditelji su već u tom periodu odabrali Alibunar kao mesto gde žele da žive kada postanu penzioneri, verovatno zbog sentimentalnih razloga i lepih uspomena koje ih za ovo mesto vežu. Kad sam završila fakultet u Kosovskoj Mitrovici, rešila sam da i ja dođem ovamo. U momentu kad sam stigla u Alibunar, pre tri godine, zaista nisam znala da li ću i ostati duže. Nisam ovde imala ni prijatelje, ni rođake, jer naši najbliži rođaci žive u Pančevu. Na moju odluku o ostanku ovde najviše je uticala mogućnost zaposlenja koja se iznenada otvorila. Prihvatila sam posao, a vremenom sam stekla poznanike, kasnije i prijatelje, koji su mi pomogli da se uklopim u ovu sredinu. Sada se u Alibunaru osećam kao meštanka. Radim ovde, stekla sam nove prijatelje i živim jedan sasvim običan život, a kolege sa kojima sarađujem su divni i kvalitetni ljudi.
 
DSCN4065 1600x1200
 
Milena je jedna od omiljenih lekara na teritoriji naše opštine. I ako je mlada, pacijenti je veoma cene i rado joj se obraćaju za pomoć i lekarske savete.
 
M.N. U svom poslu se trudim da svojim pacijentima objasnim sve što treba, a tiče se njihovih zdravstvenih problema. Nekad to ume da bude baš teško, kako zbog razumevanja samog zdravstvenog problema, tako i zbog komunikacije sa pacijentima, jer ljudi su u periodu bolesti veoma osetljivi. Međutim, trudim se, i pored svih poteškoća, da podignem na još viši nivo kvalitet svog rada, kako u smislu pružanja pomoći svojim pacijentima, tako i u uvećanju svog znanja, koristeći inovacije i raspoložive nove tehnologije u sferi medicine. To me pokreće i težim ka promenama i poboljšanju u samom radu. Verujem da su promene bitne u svakoj sferi života i važno je da se ne stagnira. Mlada sam doktorka i za sada svi moji planovi su vezani za posao kome sam posvećena. Iskreno se nadam i nekoj specijalizaciji. Volela bih da ta praktična znanja steknem negde gde bih mogla da naučim nešto više i novo, kako bih kasnije bila od još veće koristi svojim pacijentima.
Ne planiram ništa. Ali vremenom, ako se ukaže prilika za neko napredovanje, a to uključuje odlazak iz Alibunara, možda bih i otišla. Mada, navikla sam se na život u Alibunaru. Miran je, a opet ima i sve institucije koje su potrebne, kulturna dešavanja... Alibunar mi deluje kao idealno mesto za zasnivanje porodice i odgajanje dece u budućnosti.
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81