NOVOGODIŠNJI KONCERTI MUZIKE I FOLKLORA U OPŠTINI ALIBUNAR

DSCN2642 1600x1200 1600x1200U izuzetno prijatnoj atmosferi nedavno uređenih domova kulture na teritoriji naše opštine, Centar za kulturu opštine Alibunar je pred novodišnje praznike organizovao tri koncerta muzike i folklora. Prvi koncert je održan 17. decembra u Vladimirovcu, 21.12.  je održan koncert u Alibunaru i zavšrni koncert je održan 23. decembra u Banatskom Karlovcu.
Publika je na koncertima mogla da uživa u prikazima tradicije i stvaralaštva svih naroda i narodnosti koje naša opština neguje. Pored tradicionalnih igara, publici je prikazana i romska koreografija pod nazivom “Ciganske igre iz Banata”, igračkog para KUD „Dobrivoje Putnik“ iz Pančeva. Učešće u ovoj trodnevnoj manifestaciji su uzeli svi folklorni ansambli Centra za kulturu, od najmlađih do najstarijih grupa. Učestvovali su i vokalni solisti Milica Petrović Vasiljević, Kristijana Zarija  i Ognjen Inđić koji su oduševili publiku narodom pesmom i svojim vokalnim sposobnostima. U izvođenju ih je pratio orkestar Centra za kulturu opštine Alibunar.
Publika je svoje oduševljenje i zahvalnost izvođačima pokazala gromkim aplauzom nakon svake numere, dokazujući da je tradicija nešto što ostavlja veoma pozitivan utisak i čini novogodišnje praznike još lepšim.
 
 
 
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81