U OPŠTINSKOJ BIBLIOTECI „VUK KARADŽIĆ“ OTVOREN EUTEKA KUTAK

IMAG1386 1600x1200Opština Alibunar i zvanično se priključila evropskom projektu „EUTEKA – EU u vašoj biblioteci“. Ovaj projekat ima za cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije kako bi i one u svojim sredinama ponovo postale mesta za informisanje građana. 
Projekat je u svirsi građana Alinunara i njihovom boljem upoznavanju sa Evropskom unijom. Najvažnije u okviru ovog projekta je što našim sugrađanima postaju dostupne informacije i jasna uputstava za korišćenje fondova EU namenjenih poljoprivrednicima, preduzetnicima, medijima, udruženjima građana, kako bi uz dodatna sredstava unapredili svoje poslovanje. U EUteka kutku svi zainteresovani mogu naći raznovrsne publikacije i knjige o EU – od toga kako ova zajednica funkcioniše, preko toga šta koje pregovaračko poglavlje tačno znači. 
„Bibloteka „Vuk Karadžić“ je postala članica EUteka mreže i uspešan učesnik projekta koji je pokrenula Delegacija EU u Srbiji i njen projektni tim. Dobijanje donacije u vidu novog računara sa pratećom opremom, police sa novim publikacijama, knjigama i informativnm materijalom za bibliotekare i korisnike, rezultat su našeg aktivnog učešća“ kaže direktorka Opštinske biblioteke, LJiljana Ranković. 
Ovu inicijativu pokrenule su Delegacija Evropske unije, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Narodna biblioteka Srbije potpisivanjem Memoranduma o razumevanju 2014. godine, a partnerstvu se priključila i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije. EUteka mrežu trenutno čine 48 javnih biblioteka širom Srbije.
 
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81