IZVEŠTAJ SA 39.SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ALIBUNAR

DSCN0706 1600x1200Sednica je održana 28. septembra 2017. godine u zgradi opštine Alibunar, Trg slobode br.4 kojom je predsedavao predsednik opštine Predrag Belić.
 
1) Razmatran predlog Komisije za dodelu sredstava iz budžeta Opštine Alibunar za programe i projekte udruženja građana odnosno nevladinih organizacija.
 
Komisija je održala radnu sednicu na kome je sprovela postupak razmatranja prispele jedne prijave na Javni konkurs za finansiranje programa i projekata udruženja građana i nevladinih organizacija iz budžeta opštine Alibunar za 2017.godine. Na osnovu predloga projekta ''Organizacija XV Međugradske i H Međunarodne izložbe golubova, živine, kunića i ptica'', podnosioca Projekta: Udruženje uzgajivača golubova, živine, kunića i ptica ''Golub 1985'' iz Alibunara, Komisija je primenom kriterijuma utvrđenih u Pravilniku, jednoglasno utvrdila predlog Rešenja o raspodeli sredstava iz budžeta opštine Alibunar za programe i projekte udruženja građana odnosno nevladinih organizacija, kojim se Opštinskom veću predlaže da se za sufinansiranje predloženog projekta utvrde sledeća sredstva iz budžeta opštine Alibunar.
 
 
2) Prihvaćen predlog Rešenja o raspodeli sredstava iz budžeta opštine Alibunar za programe i projekte udruženja građana odnosno nevladinih organizacija.
 
Opštinsko veće je prihvatilo predlog i zaključak Izveštaja Komisije za dodelu sredstava iz budžeta Opštine Alibunar za programe i projekte udruženja građana odnosno nevladinih organizacije i donelo Rešenje za sufinansiranje sledećeg projekta:“ ''Organizacija XV Međugradske i H Međunarodne izložbe golubova, živine, kunića i ptica'', podnosioca Projekta: Udruženje uzgajivača golubova, živine, kunića i ptica ''Golub 1985'' iz Alibunara u iznosu od 80.000 dinara.
 
3) Doneto su rešenja o davanju saglasnosti za angažovanje pedagoških asistenata u osnovnim školama u Banatskom Karlovcu i Vladimirovcu.
 
Na osnovu prispelih molbi od strane OŠ “Dušan Jerković“ iz Banatskog Karlovca i OŠ „Prvi maj“ iz Vladimirovca, Opštinsko veće je donelo Odluku o davanju saglasnosti za angažovanje jednog pedagoškog asistenta za osnovnu školu „Dušan Jerković“ iz Banatskog Karlovca i jednog pedagoškog asistenta za osnovnu školu „Prvi maj“ iz Vladimirovca. Zbog više upisane dece sa posebnim potrebama nephodan je dodatan napor i stručni kadar kako bi se uspešno savladali propisani programi obrazovanja.
 
4) Doneta su rešenja o odobravanju isplate jednokratne finansijske pomoći.
 
Opštinsko veće odobrilo je isplatu jednokratne finansijske pomoći stonoteniskom klubu „Rapid“ iz Nikolinaca u iznosu od 10.800,00 dinara i fudbalskom klubu „Banat“ iz Ilandže u iznosu od 50.000,00 na osnovu razmotrenih prispelih molbi. 
 
5) Razmotreni su i pojedinačni zahtevi građana upućeni Opštinskom veću.
 
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81