OPŠTINA ALIBUNAR PODELILA PAKETIĆE DOBRODOŠLICE PRVACIMA

DSCN9878 1600x1200Predstavnici lokalne samouprave, zamenik predsednika opštine Alibunar, Boško Tijanić i član Opštinskog veća zadužena za obrazovanje, Adrijana Sfera obišli su danas sve osnovne škole u opštini Alibunar. Tom prilikom su svim prvacima podelili paketiće u kojima se nalazi saobraćajni bukvar sa prslukom, đačkim priborom i sveskama i poželeli im srećan početak školovanja.
U razgovoru sa nastavnim osobljem i roditeljima, obećali su da će opština Alibunar sa predsednikom Predragom Belićem na čelu  nastaviti niz društveno odgovornih-aktivnosti i potruditi se za što bolje uslove života najmlađih članova naše zajednice. 
Ukupan broj prvaka u školama opštine Alibunar je 191, od čega je 76 devojčica i 115 dečaka. Ohrabrujuća vest je da su prošlu nastavnu godinu, škole u opštini Alibunar započele sa  ukupnim brojem od 173 prvaka, iz čega možemo primetiti porast broja dece.
Nastava će se održavati u prepodnevnoj smeni u svim školama, sem u Alibunaru i Vladimirovcu, gde će škole raditi u dve smene. Najviše prvaka ima u Vladimirovcu gde su u dve škole krenula  44  prvaka. 
Prvo polugodište  počinje u petak, 1. sepetmbra 2017. godine, a završava se u petak 22. decembra 2017. godine. U prvom polugodištu ima 81 dan.
Drugo polugodište počinje u sredu, 10. januara 2018. godine i završava se: u utorak 12. juna 2018. godine za učenike od prvog do sedmog razreda i ima 99 nastavnih dana, a za učenike osmog razreda nastava se završava u utorak, 29. maja 2018. godine i ima 89 nastavnih dana.
Prema kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, učenici će pored zimskog, prolećnog i letnjeg, imati i jesenji raspust 9. i 10. novembra.
 
 
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81