OPŠTINA ALIBUNAR OBELEŽILA DAN PLANETE ZEMLJE

zemlja 2017Svetski Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje (Earth Day) obeležava se svakog 22. aprila različitim manifestacijama sa ciljem da se skrene pažnja na značaj očuvanja prirode.
Namera je da ljude širom sveta podseti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.
Stručnjaci upozoravaju da je čovek svojim delovanjem doveo do dramatičnog zagađenja životne sredine i da je veliki broj biljnih i životinjskih vrsta širom sveta pred izumiranjem, što dovodi do ozbiljnog narušavanja čitavog ekosistema i biološke raznovrsnosti.
Kao ključni uzrok izumiranja vrsta, stručnjaci navode uništavanje staništa ljudskom aktivnošću, nekontrolisanu eksploataciju svih izvora Zemlje i njenog biljnog i životinjskog sveta kao i zagađenje životne sredine.
Odeljenje za inspekcijske poslove, građevinarstvo, urbanizam i imovinsko-pravne poslove u saradnji sa JKP ''Univerzal'' Alibunar simbolično je obeležila Dan planete Zemlje sadnjom sadnica platana u parku Alibunar sa porukom da drvo ima dušu, da je novo drvo novi život.
 
 

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81