REALIZOVAN KONKURS ZA FINANSIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA CRKAVA I VERSKIH ZAJEDNICA NA TERITORIJI OPŠTINE ALIBUNAR

DSCN7803 1600x1200Nakon što je Opštinsko veće opštine Alibunar raspisalo Javni konkurs za finansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednica, iz budžeta Opštine Alibunar za 2017. godinu i prijavljivanja zainteresovanih predstavnika, Komisija za dodelu sredstava je održala radnu sednicu na kojoj je sprovela postupak razmatranja prispelih prijava.
U petak, 21. aprila, predsednik opštine Alibunar, Predrag Belić, uručio je ugovore predstavnicima crkava i verskih zajednica, za odobrene projekte od značaja u 2017. godini.
Prispelo je 14 predloga projekata i programa crkava i verskih zajednica sa teritorije opštine Alibunar, a odobreni su projekti koji imaju za cilj obnovu crkava, kao deo kulturnog i duhovnog nasleđa na teritoriji opštine. Kao najznačajnije ističemo sledeće:
 
- Projekat: "Rekonstrukcija i izolacija crkve i prostorija za decu", podnosilac predloga projekta je Hrišćanska baptistička crkva iz Vladimirovca.
 
- Projekat: "Obnova spoljne fasade na hramu Sv. Blagovesti Srpske Pravoslavne Crkve u Alibunaru"., podnosilac predloga projekta je Srpska Pravoslavna Crkvena Opština Alibunar iz Alibunara.
 
Dodeljena sredstva namenjena crkvama i verskim zajednicima se na kraju fiskalne godine pravdaju kako bi i u narednom periodu bila omogućena dodela finasijskih sredstava za novonastale situacije i obnovu, a u službi paraholjana i u cilju očuvanja kulturnog nasleđa, u koje spadaju i verski objekti. 
 
DSCN7797 1600x1200 
DSCN7799 1600x1200 
 
DSCN7809 1600x1200

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81