gore

 • slika 3
 • СРЕЋАН УСКРС!
 • САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА
 • ДАМИР ПРАЊКОВИЋ НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ
 • 55 ГОДИНА ЕТШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ ИЗ АЛИБУНАРА
 • СРЕЋАН УСКРС!

  СРЕЋАН УСКРС!

  Поводом наступајућих ускршњих празника, председник општине Алибунар Душан Дакић упутио је честитку свим грађанима који велики хришћански празник славе по грегоријанском календару.

  Више..

 • САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

  САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

  Национална служба за запошљавање филијала Панчево у сарадњи са општином Алибунар 24. априла 2019. године организује САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА на Тргу слободе бр 16 у Алибунару, у периоду од 11-13 часова.

  Више..

 • ДАМИР ПРАЊКОВИЋ НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ

  ДАМИР ПРАЊКОВИЋ НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ

  У четвртак 11. априла 2019. године, седамнаестогодишњи Дамир Прањковић из Алибунара, одржао је солистички концерт на тамбури (Е-прим) у Галерији Српске академије наука и уметности у Београду. Прилику за представљање у највишој научној и друштвеној институцији у земљи добио је захваљујући невероватном таленту, преданом раду и запаженим успесима које ниже већ неколико година за редом.

  Више..

 • 55 ГОДИНА ЕТШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ ИЗ АЛИБУНАРА

  55 ГОДИНА ЕТШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ ИЗ АЛИБУНАРА

  У петак 12. априла 2019. године, Економско-трговинска школа „Доситеј Обрадовић“ из Алибунара прославила је педесет пет година постојања. Економска школа започела је са радом давне 1964. године, у адаптираним просторијама некадашње кафане „Дрина“ када је наставу похађало 75 ученика распоређених у два одељења, а 1966. године изграђена је спратна зграда у којој се школа и данас налази.

  Више..

СРЕЋАН УСКРС!

СРЕЋАН УСКРС!

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

ДАМИР ПРАЊКОВИЋ НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ

ДАМИР ПРАЊКОВИЋ НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ

55 ГОДИНА ЕТШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ ИЗ АЛИБУНАРА

55 ГОДИНА ЕТШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ ИЗ АЛИБУНАРА

Измена Правилника о упису у Регистар пољопривредних газдинства и обнови регистрације

Измена Правилника о упису у Регистар пољопривредних газдинства и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус пољопривредног газдинства.

1. Обавештавамо вас да је Објављен Правилник о упису у Регистар пољопривредних газдинства и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус пољопривредног газдинства ("Сл. гласник РС", број 17/13, 102/15, 6/16, 46/17 и 102/18, у даљем тексту Правилник), који садржи следеће значајне измене:

 • у члану 3. став 1. тачка 3) Правилника уведена је измена која се односи на упис земљишта у Регистар пољопривредних газдинства, односно на основ коришћења земљишта, којим је прописано да пољопривредно газдинство може бити уписано као корисник земљишта по основу уговора о закупу или уговора о уступању земљишта на коришћење закљученим са јединицом локалне самоуправе. То значи да закуподавац, осим министарства надлежног за послове пољопривреде, односно цркава и верских заједница, може бити јединица локалне самоуправе, што до сада није било случај;
 • у члану 5. Правилника додат је став 2. којим је прописано да пољопривредно газдинство које се уписује у Регистар пољопривредних газдинсатва, уписује све катастарске парцеле земљишта на којима обавља пољопривредну производњу;
 • у члану 15. став 2. тачка 4) Правилника уведена је измена која се односи на услове за стицање пасивног статуса, а то је, да ако се утврди да пољопривредно газдинство није пријавило у Регистар пољопривредних газдинства све катастарске парцеле на којима обавља пољопривредну поризводњу одредиће му се пасиван статус у трајању од 3 (три) године;
 • у члану 15. став 4. Правилнка извршена је измена која се односи на подношење захтева за коришћење подстицаја од стране пољопривредних газдинства која имају пасиван статус, прописано је да се такви захтеви одбацују без разматрања;
 • напомињемо да је извршена измена Шифарника биљне производње и друге намене земљишних парцела, тако што је у групи 6 - Воће и грожђе измењен и проширен број култура које могу да се гаје.

2. Промене које се тичу поступања филијала Управе за трезор односе се пре свега на измену члана 5. Правилника. Наиме, Потребно је обавестити све носиоце пољопривредних газдинства, да су у обавези да пријаве све катастарске парцеле на којима обављају пољопривредну производњу, јер ће у противном имати за последицу одређивања пасивног статуса, у трајању од 3 (три) године. Стога је потребно да у свим пословним јединицама Управе за трезор буде истакнуто, на видном месту, обавештење, које се односи на наведену измену у Правилнику.

3. Измена Директиве за вођење Регистра пољопривредних газдинства, СЈПФС-ОИЈП-1. након усаглашавања са Правилником биће вам благовремено достављена.

в.д. ПОМОЋНИКА ДИРЕКТОРА
Драгица Вићентијевић

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81