gore

 • slika 3
 • НОВИ ДОМ ЗА ЛУЈАНОВЕ ИЗ ДОБРИЦЕ
 • СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО АЛИБУНАР
 • ИЗВЕШТАЈ СА 79. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР
 • ИЗВЕШТАЈ СА 27. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР
 • НОВИ ДОМ ЗА ЛУЈАНОВЕ ИЗ ДОБРИЦЕ

  НОВИ ДОМ ЗА ЛУЈАНОВЕ ИЗ ДОБРИЦЕ

  Породица Лујанов из Добрице, уз неизмерну помоћ Хуманитарне организације „Срби за Србе“, а у сарадњи са општином Алибунар, добила је кључеве свог новог дома. Осмочлана породица Лујанов из Добрице, коју чини отац Радован и његово седморо деце, Бранко, Слободан, Небојша, Дејан, Александар, Жељана и Верица, живели су у трошној, старој кући изграђеној, према речима Радована Лујанов, још 1864. године, у тешким животним

  Више..

 • СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО АЛИБУНАР

  СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО АЛИБУНАР

  У петак 28. децембра 2018. године, у Великој сали СО Алибунар, одржана је свечана седница Скупштине Општине Алибунар. Након химне Републике Србије „Боже правде“ у извођењу Црквено-градског хора „Света три јерарха“ из Алибунара, званицама се обратио потпредседник СО Алибунар Мургу Аурел.

  Више..

 • ИЗВЕШТАЈ СА 79. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

  ИЗВЕШТАЈ СА 79. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

  Седамдесет девета седница Општинског већа Општине Алибунар одржана је у среду 26. децембра 2018. године, у згради Општине Алибунар, Трг слободе 4 (мала сала). Седницом је председавао председник Општине Алибунар господин Душан Дакић. На овој седници Општинско веће донело је следеће одлуке:

  Више..

 • ИЗВЕШТАЈ СА 27. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

  ИЗВЕШТАЈ СА 27. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

  Двадесет седма седница Скупштине општине Алибунар одржана је у четвртак 20. децембра 2018. године у Великој сали Скупштине општине Алибунар, Трг слободе 15, Алибунар. Седницом је председавао председник Скупштине општине Алибунар Неђељко Коњокрад.

  Више..

НОВИ ДОМ ЗА ЛУЈАНОВЕ ИЗ ДОБРИЦЕ

НОВИ ДОМ ЗА ЛУЈАНОВЕ ИЗ ДОБРИЦЕ

СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО АЛИБУНАР

СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО АЛИБУНАР

ИЗВЕШТАЈ СА 79. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

ИЗВЕШТАЈ СА 79. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

ИЗВЕШТАЈ СА 27. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

ИЗВЕШТАЈ СА 27. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР

Измена Правилника о упису у Регистар пољопривредних газдинства и обнови регистрације

Измена Правилника о упису у Регистар пољопривредних газдинства и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус пољопривредног газдинства.

1. Обавештавамо вас да је Објављен Правилник о упису у Регистар пољопривредних газдинства и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус пољопривредног газдинства ("Сл. гласник РС", број 17/13, 102/15, 6/16, 46/17 и 102/18, у даљем тексту Правилник), који садржи следеће значајне измене:

 • у члану 3. став 1. тачка 3) Правилника уведена је измена која се односи на упис земљишта у Регистар пољопривредних газдинства, односно на основ коришћења земљишта, којим је прописано да пољопривредно газдинство може бити уписано као корисник земљишта по основу уговора о закупу или уговора о уступању земљишта на коришћење закљученим са јединицом локалне самоуправе. То значи да закуподавац, осим министарства надлежног за послове пољопривреде, односно цркава и верских заједница, може бити јединица локалне самоуправе, што до сада није било случај;
 • у члану 5. Правилника додат је став 2. којим је прописано да пољопривредно газдинство које се уписује у Регистар пољопривредних газдинсатва, уписује све катастарске парцеле земљишта на којима обавља пољопривредну производњу;
 • у члану 15. став 2. тачка 4) Правилника уведена је измена која се односи на услове за стицање пасивног статуса, а то је, да ако се утврди да пољопривредно газдинство није пријавило у Регистар пољопривредних газдинства све катастарске парцеле на којима обавља пољопривредну поризводњу одредиће му се пасиван статус у трајању од 3 (три) године;
 • у члану 15. став 4. Правилнка извршена је измена која се односи на подношење захтева за коришћење подстицаја од стране пољопривредних газдинства која имају пасиван статус, прописано је да се такви захтеви одбацују без разматрања;
 • напомињемо да је извршена измена Шифарника биљне производње и друге намене земљишних парцела, тако што је у групи 6 - Воће и грожђе измењен и проширен број култура које могу да се гаје.

2. Промене које се тичу поступања филијала Управе за трезор односе се пре свега на измену члана 5. Правилника. Наиме, Потребно је обавестити све носиоце пољопривредних газдинства, да су у обавези да пријаве све катастарске парцеле на којима обављају пољопривредну производњу, јер ће у противном имати за последицу одређивања пасивног статуса, у трајању од 3 (три) године. Стога је потребно да у свим пословним јединицама Управе за трезор буде истакнуто, на видном месту, обавештење, које се односи на наведену измену у Правилнику.

3. Измена Директиве за вођење Регистра пољопривредних газдинства, СЈПФС-ОИЈП-1. након усаглашавања са Правилником биће вам благовремено достављена.

в.д. ПОМОЋНИКА ДИРЕКТОРА
Драгица Вићентијевић

Штампа Ел. пошта

Сервисне информације

 • Општина Алибунар неће радити за Ускршње празнике
  Обавештење

  Општина Алибунар неће радити за Ускршње празнике

  Обавештавамо грађане општине Алибунар да услед Ускршњих празника, Локална самоуправа неће радити у петак 06. априла и у понедељак 09. априла 2018. године. Први радни дан после празника је уторак 10. апрлил.
  06. и 09. април

flajer