gore

 • slika 3
 • ИЗБОРИ ЗА САВЕТ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ
 • ВЕЛИКИ ДАН ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР
 • ИЗВЕШТАЈ СА 93. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА
 • ИЗВЕШТАЈ СА 92. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА
 • ИЗБОРИ ЗА САВЕТ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

  ИЗБОРИ ЗА САВЕТ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

  Више..

 • ВЕЛИКИ ДАН ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР

  ВЕЛИКИ ДАН ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР

  Serbia ( China ) Guangdong chember of commerce je у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и Јужнобанатским управним округом на иницијативу општине Алибунар уприличила посету делегације кинеских привредника заинтересованих за инвестициона улагања у општини Алибунар. Делегација привредника из једанаест производних грана, од производње хране до дечијих играчака обишла је локације предвиђене за индустријску изградњу и изразила задовољство представљеним.

  Више..

 • ИЗВЕШТАЈ СА 93. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

  ИЗВЕШТАЈ СА 93. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

  Деведесттрећа седница општинског већа општине Алибунар одржана је у уторак 09.07.2019. године, у згради општине Алибунар, Трг Слободе 4. Седницом је председавао председник општине Алибунар Душан Дакић. Теме о којима се дискутовало на седници односиле су се на:

  Више..

 • ИЗВЕШТАЈ СА 92. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

  ИЗВЕШТАЈ СА 92. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

  Деведесетадруга седница општинског већа општине Алибунар оджана је у уторак 02. Јула 2019 године, у згради општине Алибунар, Трг Слободе 4. Седницу је председавао председник општине Алибунар Душан Дакић. На овој седници општинско веће расписивало је јавни конкурс за суфинансиранје пројеката цркава и верских заједница.

  Више..

ИЗБОРИ ЗА САВЕТ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

ИЗБОРИ ЗА САВЕТ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

ВЕЛИКИ ДАН ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР

ВЕЛИКИ ДАН ЗА ОПШТИНУ АЛИБУНАР

ИЗВЕШТАЈ СА 93. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ИЗВЕШТАЈ СА 93. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ИЗВЕШТАЈ СА 92. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ИЗВЕШТАЈ СА 92. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Измена Правилника о упису у Регистар пољопривредних газдинства и обнови регистрације

Измена Правилника о упису у Регистар пољопривредних газдинства и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус пољопривредног газдинства.

1. Обавештавамо вас да је Објављен Правилник о упису у Регистар пољопривредних газдинства и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус пољопривредног газдинства ("Сл. гласник РС", број 17/13, 102/15, 6/16, 46/17 и 102/18, у даљем тексту Правилник), који садржи следеће значајне измене:

 • у члану 3. став 1. тачка 3) Правилника уведена је измена која се односи на упис земљишта у Регистар пољопривредних газдинства, односно на основ коришћења земљишта, којим је прописано да пољопривредно газдинство може бити уписано као корисник земљишта по основу уговора о закупу или уговора о уступању земљишта на коришћење закљученим са јединицом локалне самоуправе. То значи да закуподавац, осим министарства надлежног за послове пољопривреде, односно цркава и верских заједница, може бити јединица локалне самоуправе, што до сада није било случај;
 • у члану 5. Правилника додат је став 2. којим је прописано да пољопривредно газдинство које се уписује у Регистар пољопривредних газдинсатва, уписује све катастарске парцеле земљишта на којима обавља пољопривредну производњу;
 • у члану 15. став 2. тачка 4) Правилника уведена је измена која се односи на услове за стицање пасивног статуса, а то је, да ако се утврди да пољопривредно газдинство није пријавило у Регистар пољопривредних газдинства све катастарске парцеле на којима обавља пољопривредну поризводњу одредиће му се пасиван статус у трајању од 3 (три) године;
 • у члану 15. став 4. Правилнка извршена је измена која се односи на подношење захтева за коришћење подстицаја од стране пољопривредних газдинства која имају пасиван статус, прописано је да се такви захтеви одбацују без разматрања;
 • напомињемо да је извршена измена Шифарника биљне производње и друге намене земљишних парцела, тако што је у групи 6 - Воће и грожђе измењен и проширен број култура које могу да се гаје.

2. Промене које се тичу поступања филијала Управе за трезор односе се пре свега на измену члана 5. Правилника. Наиме, Потребно је обавестити све носиоце пољопривредних газдинства, да су у обавези да пријаве све катастарске парцеле на којима обављају пољопривредну производњу, јер ће у противном имати за последицу одређивања пасивног статуса, у трајању од 3 (три) године. Стога је потребно да у свим пословним јединицама Управе за трезор буде истакнуто, на видном месту, обавештење, које се односи на наведену измену у Правилнику.

3. Измена Директиве за вођење Регистра пољопривредних газдинства, СЈПФС-ОИЈП-1. након усаглашавања са Правилником биће вам благовремено достављена.

в.д. ПОМОЋНИКА ДИРЕКТОРА
Драгица Вићентијевић

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81