gore

  • Baner Optina Alibunar

Туристичке манифестације

Од манифестација у општини треба навести ˝Првомајски уранак˝ који се одржава првог маја на излетишту ˝Девојачки бунар˝ у трајању од једног дана. Ова туристичка манифестација се одржава под покровитељством Туристичке организације Алибунар. Највећи број посетилаца је из  општине Алибунар али и суседних градских центара Вршца и Панчева.

Туристичка манифестација ˝Сабор пчелара˝ одржава се такође на излетишту ˝Девојачки бунар˝, последњег викенда јуна у трајању од два дана. У време цветања багрема окупља се велики број пчелара са наше територије као и из других крајева. Пчелари размењују своја искуства, излажу мед и производе од меда. Ове године одржан је 42-ги  Сабор по реду.

Туристичка манифестација ˝Златна удица˝ је такмичење спортских риболоваца. Одржава се задњег викенда септембра на обали канала Д-Т-Д код Јаношика. Траје два дана и такмичарског  је карактера. Првог дана такмичење на локалном а другог дана на републичком нивоу. Ова манифестација је под покровитељством Туристичке организације Алибунар, Општина Алибунар и Пландиште и Удружења риболоваца општине Алибунар.

˝Коњички маратон издржљивости˝ је туристичка манифестација која се одржава првог викенда септембра на Девојачком бунару и траје један дан.

Манифестација ˝Хајка на банатску лисицу˝ је новијег датума, али је упркос томе достигла статус ако не традиционалне, бар сталне. Одржава се у другој половини јануара, а учесници у хајци  долазе из читаве републике.  Од 2010. "Хајка" је захваљујући учесницима из Румуније постала и међународна манифестација.

Штампа Ел. пошта

Baner Pecat 211x81