gore

  • Baner Optina Alibunar

ОПШТИНА АЛИБУНАР ПОДЕЛИЛА ПАКЕТИЋЕ ДОБРОДОШЛИЦЕ ПРВАЦИМА

DSCN9878 1600x1200Представници локалне самоуправе, заменик председника општине Алибунар, Бошко Тијанић и члан Општинског већа задужена за образовање, Адријана Сфера обишли су данас све основне школе у општини Алибунар. Том приликом су свим првацима поделили пакетиће у којима се налази саобраћајни буквар са прслуком, ђачким прибором и свескама и пожелели им срећан почетак школовања.
У разговору са наставним особљем и родитељима, обећали су да ће oпштина Алибунар са председником Предрагом Белићем на челу  наставити низ друштвено одговорних-активности и потрудити се за што боље услове живота најмлађих чланова наше заједнице. 
Укупан број првака у школама општине Алибунар је 191, од чега је 76 девојчица и 115 дечака. Охрабрујућа вест је да су прошлу наставну годину, школе у општини Алибунар започеле са  укупним бројем од 173 првака, из чега можемо приметити пораст броја деце.
Настава ће се одржавати у преподневној смени у свим школама, сем у Алибунару и Владимировцу, где ће школе радити у две смене. Највише првака има у Владимировцу где су у две школе кренула  44  првака. 
Прво полугодиште  почиње у петак, 1. сепетмбра 2017. године, а завршава се у петак 22. децембра 2017. године. У првом полугодишту има 81 дан.
Друго полугодиште почиње у среду, 10. јануара 2018. године и завршава се: у уторак 12. јуна 2018. године за ученике од првог до седмог разреда и има 99 наставних дана, а за ученике осмог разреда настава се завршава у уторак, 29. маја 2018. године и има 89 наставних дана.
Према календару образовно-васпитног рада, ученици ће поред зимског, пролећног и летњег, имати и јесењи распуст 9. и 10. новембра.
 
 
 

Baner Pecat 211x81