gore

  • Baner Optina Alibunar

ОПШТИНА АЛИБУНАР ДАНАС ПОТПИСАЛА 140 УГОВОРА СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Opstina poljoprivredniciУ општини Алибунар данас је  потписано 140 уговора из Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Алибунар за 2021. годину на које је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије дало сагласност.
Уговори које су потписали били су на основу конкурса:
 
-  Инвестиције у пољопривредну имовину газдинства - набавка опреме за пчеларство
- Кредитна подршка - финансирање односно суфинасирање камате за пољопривредне кредите
- Суфинансирање трошкова ветеринарских услуга и набавке лекова
- Осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња
- Регрес за репродуктивни материјал.
 
Такође у протеклом периоду локална самоуправа била је на располагању свим заинтересованим пољопривредницима у виду пружања информација које се односе на поменуте конкурсе. Сходно томе да је општина Алибунар претежно оријентисана на пољопривредну производњу овај програм подршке има сврху да у што већој мери развије овај сегмент и унапреди пословање и положај  пољопривредника са њене територије.
 
Председница општине Алибунар, Зорана Братић,  истиче да је неопходно да кроз адекватне програме подршке развијамо оно што јесте највећи потенцијал у нашем окружењу, јер на тај начин градимо успешнију општину оријентисану на више циљеве и њихову реализацију, а самим тим градимо и јачи стандард наших суграђана. Такође Братићева је нагласила да локална самоуправа и следеће године планира подстицаје у пољопривреди, уз претходни састанак са пољопривредницима како би се увидело каква су искуства и потребе и које би мере донеле најбоље ефекте.

Print Email

Baner Pecat 211x81