gore

  • Baner Optina Alibunar

С А О П Ш Т Е Њ Е

Према Одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа (у даљем тексту: Тим), а у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину, почев од 13. септембра 2021. године на територији општине Алибунар примењиваће се други модел организације образовно-васпитног рада у седмом и осмом разреду основних школа и трећи модел организације образовно-васпитног рада у средњој Економско-трговинској школи „Доситеј Обрадовић“ Алибунар.

Тим је донео одлуку о неопходности употребе заштитних маски за све запослене, укључујући и особе које су потпуно вакцинисане против COVID-19 и особе које су прележале COVID-19. Тaкође, Тим препоручује употребу заштитних маски за све ученике и све време током боравка у школи. Одлука о моделу образовно-васпитног рада за општину Алибунар донета је уз сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја, на основу епидемиолошке ситуације коју је извршио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ Београд.

У циљу спречавања ширења заразне болести COVID-19, поново апелујемо на свест и савест сваког појединца да поштује прописане противпандемијске епидемиолошке мере (ношење маски, држање дистанце, дезинфекција руку) и позивамо грађане да се вакцинишу.

Обавештавамо грађане да почев од 09. септембра 2021. године Ковид амбуланта Дома здравља „Алибунар“ ради свакодневно у периоду од 07,00 до 22,00 часова.

Вакцинални пункт у Дому здравља ради радним данима у периоду од 08,00 до 15,00 часова и суботом и недељом од 08,00 до 10,00 часова.

Print Email

Baner Pecat 211x81