gore

  • Baner Optina Alibunar

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У АЛИБУНАРУ

NaslovnaУ среду 24. априла 2019. године у Алибунару је у организацији Националне службе за запошљавање и Општине Алибунар одржан Сајам запошљавања.

 

На овогодишњем Сајму представило се 25 послодаваца из општине и околине са понудом од преко 150 радних места. Највећа потражња била је за шивачима, кројачима и радницима у производњи, а поред тога тражили су се и кувари, конобари, касири, бравари, лимари, геронтодомаћице, месари, војници по уговору, дипломирани инжењери пољопривреде, дипломирани инжењери заштите биља, дипломирани инжењери сточарства, ветеринари и многи други.

Сајам су отворили директор Националне службе за запошљавање филијале Панчево Ђорђе Лукач, председник Општине Алибунар Душан Дакић и начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар.

Директор НСЗ-а Ђорђе Лукач је рекао да је број учесника на сајму значајан за Алибунар, као и да је пракса да око 30-35% лица на сајму нађе посао али да ће се на овом сајму можда и 50% заинтересованих запослити јер су у понуди квалитетна радна места.

Председник општине Алибунар Душан Дакић изразио је задовољство великим бројем учесника на сајму уз захвалност Националној служби за запошљавање и директору Лукачу на одличној сарадњи са жељом да што већи број људи нађе посао и задржи се на нашој територији.

Начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар поздравила је присутне и пожелела срећу тражиоцима запослења уз речи да данашњи Сајам запошљавања у Алибунару осликава озбиљан приступ политике Владе Републике Србије у реализацији циља смањења незапослености и успешности наше привреде.

Print Email

Baner Pecat 211x81