gore

  • Baner Optina Alibunar

ОБУКА ПРОФЕСИОНАЛАЦА У РАДУ СА ЖЕНАМА ИЗ МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА СА ИСКУСТВОМ НАСИЉА

naslovna4У четвртак 11. априла 2019. године у Малој сали СО Алибунар одржана је обука под називом „Поступање професионалаца/ки у раду са женама из маргинализованих група са искуством насиља и заштита жена жртава специфичних облика насиља“ коју реализује Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Програм је креиран пре две године и намењен је представницима институција као што су основне и средње школе, домови здравља, полиција, јавна тужилаштва, судови, центар за социјални рад али и невладиним организацијама које се баве темом насиља. Основни циљ је размена искуства и боља међусекторска сарадња између институција. На обуци се највише говорило о маргинализованим групама жена, положају жена и мушкараца у Србији, врстама родно заснованог насиља над женама, који су то специфични облици насиља и потребе жена када се нађу у ситуацији насиља, као и ко је одговоран за поступање када до насиља дође. Поред тога, говорило се и о развоју вештина неопходних за рад са женама жртвама специфичног облика насиља, а веома важан акценат је на улози институција и мултисекторске сарадње. Домаћин догађаја био је Центар за социјални рад из Алибунара.

До садa је ова обука реализована у Бачкој Паланци, Бачу и Бечеју, а обавиће се и у Старој Пазови, Сремској Митровици, Панчеву, Зрењанину, Сомбору и Суботици.

Print Email

Baner Pecat 211x81