gore

  • Baner Optina Alibunar

ПРОМОЦИЈА ВОЈНОГ ПОЗИВА У АЛИБУНАРУ

naslovnaVojskaУ уторак 09. априла 2019. године у сали СО Алибунар, начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар, председник општине Алибунар Душан Дакић и представници Војске Србије на челу са командантом гарнизона Панчево Јовицом Ђорђевићем, одржали су презентацију војног позива намењену младим људима који још увек бирају свој професионални пут.

На самом почетку, начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар пожелела је добродошлицу присутнима уз речи да припаднике Војске Србије посматра и уважава са посебним поштовањем, а нарочито жене које носе униформу и које су се одважиле на ово одговорно, часно и поштено занимање, истакавши посебну симболику данашњег дана када је пре двадесет година почела битка на Кошарама, једна од најважнијих битака српске војске. „Нека данашњи скуп буде помен на наше храбре, одважне и највеће јунаке српске историје“, рекла је Данијела Лончар.

Командант потпуковник Јовица Ђорђевић упознао је присутне са Првом бригадом копнене војске као и са сталним конкурсом пријема лица у радни однос у 11. пешадијски батаљон или било коју другу јединицу распоређену у гарнизоном месту Панчево. Он је рекао и да су овогодишњи конкурси за војне школе завршени али је подсетио да за све заитересоване постоји могућност служења добровољног војног рока. Популаризација војног позива путем оваквих презентација врши се да би се што више људи информисало, јер иако су конкурси објављени на јавним порталима, одзив није довољан и много људи није у току са актуелним конкурсима.

Присутнима се обратила и поручник Јована Гавриловић која је рекла да у војсци нема разлике између мушкараца и жена већ су сви једнаки припадници Војске Србије, као и да јој је изузетна част што је припадник Војске Србије. Уколико неко има недоумице у вези са војном професијом, она предлаже да се кандидати прво пријаве за служење добровољног војног рока у трајању од шест месеци, како би били сигурни да је то право занимање за њих.

Print Email

Baner Pecat 211x81