gore

  • Baner Optina Alibunar

ДОНАЦИЈА ТЕЛЕКОМА ЗА „ВРЕДНЕ РУКЕ БАНАТА“ ИЗ ВЛАДИМИРОВЦА

naslovnamtsУдружење жена „Вредне руке Баната“ из Владимировца, захваљујући преданом раду и труду чланица, нашло се међу двадесет удружења жена из Војводине која су имала част да добију донацију Телекома Србије у оквиру пројекта „УдруЖене“, којим ова компанија у сарадњи са Саветом за родну равноправност Владе АП Војводине подржава женско предузетништво и афирмише и оснажује жене како би активно учествовале у развоју локалних заједница. Тим поводом, жене из владимировачког удружења жена, заједно са председником општине Алибунар Душаном Дакићем и представницима локалне самоуправе, срдачно су у среду 03. априла 2019. године угостили заступнике пројекта „УдруЖене“, презентовањем својих рукотворина, ношњи и домаћих специјалитета.

 

„Телеком Србија се залаже за родно равноправан третман жена у свим аспектима пословног и животног окружења, а препознат је и по додатној подршци женама у циљу промовисања женског предузетништва и то пре свега технолошког предузетништва, јер оно представља будућност наше делатности. Међутим да бисмо до тог дошли, никако не смемо да заборавимо и запоставимо ни своју традицију и корене и жене које се баве традиционалним занимањима и очувањем старих заната, јер и оне својим истрајним радом граде нашу будућност“, изјавила је Марија Бошковић, директорка Сектора за односе са јавношћу Телекома Србија.

Председница Удружења жена „Вредне руке Баната“ Викторија Секешан рекла је да је донација Телекома веома значајна да даљи рад овог мултикултуралног удружења, чија је мисија очување традиције и старих заната и да ће добијена средства искористити за куповину материјала и опремање просторија у којима се окупљају и раде.

Догађају је присуствовала и начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар, позната по свесрдној подршци оснаживању, афирмацији и побољшању положаја жена из ових крајева у свим сегментима друштва. „Телеком је препознао вредности и значај рада удружења жена стављајући на тај начин акценат на ентузијазам, рад и залагање ових жена да бар на тренутак откину прошлост од заборава и сачувају је за будућа поколења, јер како ја то волим да кажем, народ који нема прошлост нема ни будућност. Рад ових жена, залагање и одрицање је заиста за сваку похвалу, међу експонатима који су изложени има и оних аутентичних који су стари преко сто година, а неки од њих праве се у минијатурним варијантама и сигурна сам, могу бити бренд овог удружења и користити се за, рецимо, протоколарне поклоне и сличне прилике. Велико ми је задовољство што сам данас овде са њима, у топлом кутку прошлости, откинутом за данашња и будућа времена“, рекла је Данијела Лончар.

Подршка Телекома Србија значајан је подстицај за Удружење жена „Вредне руке Баната“ из Владимировца, као за осталих деветнаест удружења која су овом приликом добила донацију, представљајући својеврсну потврду досадашњег труда и залагања свих чланица, са циљем унапређења положаја жена у мањим срединама.

 

Print Email

Baner Pecat 211x81