gore

  • Baner Optina Alibunar

ОБЕЛЕЖЕНО ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ОД НАТО БОМБАРДОВАЊА

naslovnaNATOУ недељу 24. марта 2019. године, у организацији Иницијативног одбора Удружења ратних добровољаца 1912-1918. године, њихових потомака и поштовалаца и Месне заједнице Владимировац, у Владимировцу је обележено сећање на страдале жртве НАТО бомбардовања које је почело пре тачно двадесет година, као и на ратне добровољце балканских ратова и Првог светског рата.

 

У храму Светог Јована Владимира у насељу Колонија у Владимировцу, протонамесник Мирослав Томић из Банатског Карловца и протонамесник Милан Стефановић из Владимировца служили су литургију и парастос страдалим жртвама у НАТО бомбардовању 1999. године.

Црквено-градски хор „Света три јерарха“ из Алибунара извео је химну Републике Србије „Боже правде“ и песму „Ово је Србија“.

Сава Лукић, Душан Боројевић и Ранко Прибић положили су венце на споменик ратницима добровољцима 1912-1918. године, а осамдесетшестогодишњакиња Зорица Зец из Панчева говорила је стихове посвећене свом оцу, ратном добровољцу, Ђоки Зецу.

У присуству више од 170 потомака и поштовалаца ратних добровољаца, присутнима су се обратили председник Иницијативног одбора Удружења ратних добровољаца Зоран Максимовић, Председник Савеза Срба у региону и посланик Народне Скупштине РС Миодраг Линта и председник општине Алибунар Душан Дакић. Догађају су присуствовали и помоћник покрајинског секретара за културу и информисање Др Милан Мицић , представник Удружења потомака добровољаца „Обилић“ из Новог Сада Батрић Ћаловић , директор филијале Националне службе за запошљавање Панчево Мр Ђорђе Лукач, заменик председника општине Алибунар Милан Ћурувија, историчар Мирча Маран, Ђорђе Стојисављевић публициста и уредник портала Чуваркућа и Велика Попина, и многи други.

 

Print Email

Baner Pecat 211x81