gore

  • Baner Optina Alibunar

ВЛАДИМИР БАТЕЗ ПОСЕТИО ОПШТИНУ АЛИБУНАР

naslovnaBatezУ четвртак 21. марта 2019. године, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, посетио је школске и спортске објекте на територији општине Алибунар са циљем санације спортске инфраструктуре и развоја спорта на овом подручју у будућем периоду.

 

Батез је у радној посети општини Алибунар посетио терен ОШ „Милош Црњански“ и салу у Светосавском дому у Иланџи, школску салу, свлачионице и фудбалски терен у Селеушу, спортску салу у Николинцима, спортску салу и фудбалски терен у Банатском Карловцу и Делиблатску пешчару.

Ова радна посета уприличена је са циљем потенцијалног конкурисања општине Алибунар за санацију спортске инфраструктуре, с обзиром да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписао конкурс за ревитализацију спортских објеката при школама. Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања определила 78 милиона динара за завршетак изградње спортске хале у Алибунару, а Покрајински секретаријат за спорт ће дати подршку развоју школског спорта и спорта уопште на овом подручју, истакао је Батез. Такође, он је рекао да је након ове посете његово мишљење да је од свих објеката и локалитета које је обишао, најлошија ситуација у Иланџи и Николинцима.

У одлично организованој посети за коју је био задужен генерални секретар Спортског савеза Алибунар Давор Петровић, а којој су присуствовали и начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар, председник општине Алибунар Душан Дакић и њихови сарадници, Батез је имао прилике да види реално стање спортских објеката у општини, да се упозна са стручним особљем сваког локалитета и чује који су највећи проблеми са којима се суочавају, као и да се ближе упозна са приоритетима и плановима локалног руководства везаних за спорт.

 

Print Email

Baner Pecat 211x81