gore

  • Baner Optina Alibunar

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА У АЛИБУНАРУ

14 naslovnaЗахваљујући извојеваним успесима храбрих и неустрашивих жена у прошлом веку, осмог марта широм света слави се дан посвећен женској еманципацији, њиховој економској, социјалној и политичкој равноправности. Иако битка за потпуну полну равноправност и даље траје, жене су данас у много повољнијем положају него што је то било у прошлости.

У сусрет Дану жена, наши најмлађи суграђани из Предшколске установе „Полетарац“ у Алибунару, приуштили су у среду 06. марта 2019. године, феноменалан програм посвећен свим мамама, под називом „Мама, волим те.“ Уз савршено увежбану кореографију, креативне костиме и дечије песмице, васпитачице „Полетарца“ Алибунар, Мариника Царан, Бранкица Дрљан, Жаклина Дрљан, Милица Мијовић, Романца Војновић, Маја Попов, Данијела Негру, Јелена Вукајловић, Сузана Ђикић, Јасмина Грујић и Драгана Бугарин учиниле су да, у препуној сали Центра за културу општине Алибунар, на задовољство родитеља и свих присутних, деца на сцени заблистају.

У Владимировцу је, у четвртак 07. марта, приређен Осмомартовски концерт музике и фолклора, у организацији Центра за културу општине Алибунар. Програм је отворио председник општине Алибунар Душан Дакић, који је свим припадницама лепшег пола честитао празник, након чега су се представила културно-уметничка друштва из Алибунара, Банатског Карловца и Владимировца, уз уметничке руководиоце и кореографе Живка Опарнице, Драгана Мичића, Бенонија Букура и Славка Рајића. Играле су се Игре из Колубаре, Традиционалне румунске игре, Игре из Горње Ресаве, Буњевачке игре, Кореографисане румунске игре и Игре из Ниша. Вишеструко награђивана локална солисткиња Валентина Секешан извела је једну румунску и две српске народне песме, а инструментални солиста, млади Лука Милетић одсвирао је на хармоници „Ужичко коло“. Комплетан програм пратио је неизоставни оркестар Центра за културу општине Алибунар, на челу са шефом оркестра, Кристијаном Ђуђа.

Општинска управа Алибунар, на челу са председником општине Душаном Дакићем, свим дамама честита Дан жена, којим након више од једног века од првих иницијатива за већа права жена, славимо женска права и бољи положај жена у друштву кроз достигнућа у виду родне равноправности, а која се требају поштовати сваког дана у години и надограђивати док год за тим има потребе, са жељом да увек буду задовољне, поштоване, остварене на свим пољима, равноправне и насмејане.

Print Email

Baner Pecat 211x81